2023-Hamilton-Mercedes-dusk-Photo-Daimler-Edited-by-MAXF1net

Lewis Hamilton kaže da je još prošle godine govorio momčadi o problemima koje je imao njihov bolid F1 W13, ali da ga nisu slušali kada je riječ o razvoju novoga bolida zbog čega je zaostatak veći nego prošle godine.

Mercedes je loše počeo prošlu sezonu, ali su zahvaljujući dobrom razvoju tijekom godine uspjeli smanjiti zaostatak i na nekoliko se utrka u završnici boriti za pobjedu.

Ali umjesto da s novim F1 W14 dodatno smanje zaostatak, Mercedes je novu sezonu započeo u lošijoj poziciji nego što su završili prošlu te su na prvoj utrci sezone imali četvrti najbrži bolid.

Hamilton tvrdi da je upozoravao momčad na probleme koje je imao prošlogodišnji bolid, ali da ‘ga nisu slušali’.

“Prošle godine sam im rekao probleme s bolidom”, rekao je Hamilton za podcast Chequered Flag za BBC Radio 5 Live.

“Vozio sam toliko bolida u životu, tako da znam što bolidu treba, znam što bolidu ne treba”, dodao je.

“Mislim da se zapravo radi o odgovornosti”, nastavio je, “radi se o priznanju i govorenju ‘da, znaš što, nismo te slušali, nije tamo gdje treba biti i moramo raditi'”.

“Moramo paziti na balans kroz zavoje, sagledati sve slabe točke i jednostavno se okupiti kao momčad, to je ono što radimo.”

“Još uvijek smo višestruki svjetski prvaci, znate, ali oni ovaj put nisu uspjeli.”

“Imao sam mnogo ovakvih bolida, posebno u danima McLarena. Ne znam kada ili kako ćemo to preokrenuti, ali to će se morati dogoditi.”

“Nisu to dobro shvatili prošle godine, ali to ne znači da mi ne možemo ispraviti.”

“Nedostaje nam mnogo downforcea, moramo još puno raditi kako bismo ga dodali našem bolidu. Čim više opteretimo bolid naprijed i straga, moći ćemo ubrzati.”

“Moram ostati pozitivan, uzdignute glave i nastaviti gurati momčad. Bit ću pozitivno svjetlo za njih i osvajati najbolje bodove koje mogu.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…