Lewis Hamilton htio je odustati na pola utrke za VN Njemačke nakon što je izletio u pretposljednjem zavoju i oštetio svoj Mercedes F1 W10, ali na kraju je osvojio dva boda zahvaljujući diskvalifikaciji vozača Alfa Romea i opravdao Mercedesovu odluku da ga zadrži u utrci.

Hamilton je cijeli vikend bio sporiji od Ferrarijevih vozača, ali zahvaljujući njihovim problemima i jako dobrom krugu u kvalifikacijama osvojio je drugi pole position na Hockenheimu nakon 2008. i poveo utrku ispred momčadskog kolege Bottasa.

Ali Mercedes se odlučio promijeniti Hamiltonove intermediate gume za medium gume u najgorem trenutku dok je kiša počela pojačavati pa je Hamilton izletio u pretposljednjem zavoju, gdje je prethodno izletio Leclerc u Ferrariju.

Hamilton je u barijere udario bočno i slomio lijevu polovicu prednjega krila, kao i još neke aero elemente poput lijevoga uha na šasiji pokraj izlaza S-duct sustava, a zatim ušao u boks s krive strane oznake i dočekao nespremne mehaničare koji su ga držali gotovo minutu u stacionarnom stanju.

German GP F1 2019 start of the race from behind Photo Red Bull

Kad se vratio na stazu Hamilton je pitao momčad ‘kako je ovo postalo tako loše?’, a ubrzo je skoro izgubio bolid u prvom zavoju i rekao ‘nemam brzine, nešto nije u redu s bolidom’.

“Imaš ljubičasti treći sektor,” odgovorio mu je njegov trkaći inženjer Peter Bonnington, ali dva kruga kasnije Hamilton se izvrtio u prvom zavoju u kojem će se kasnije razbiti i njegov momčadski kolega Bottas.

“Reci nam ako budeš trebao podešavanje prednjega krila,” rekao mu je Bonnington.

“Povucite bolid iz utrke,” rekao je Hamilton. “Negativno, Lewis, negativno. Bit će još prilika.”

Kad se Bottas razbio u prvom zavoju Hamilton je opet dobio šansu sustići vodeće zahvaljujući sigurnosnom automobilu, ali je zbog kasnog signala da ga može prestići propustio sasvim sustići kolonu vozača pa je do kraja utrke uspio samo prestići dva vozača Williamsa. Nakon Alfinih diskvalifikacija osvojio je dva boda.

“Bio je to jako kaotičan dan,” rekao je Hamilton. “Nije to bio naš najbolji nastup, Lewis,” rekao mu je trkaći inženjer.

“Ovo ćemo jako dobro analizirati,” dodao je Bonnington.

Lewis Hamilton Mercedes F1 W10 German GP F1 2019 in the barriers Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas s najboljim vremenom testa, Ferrari mijenjao motor

Valtteri Bottas odvozio je najbrži krug na posljednjem danu prvoga testa u Barceloni koji …