Lewis Hamilton i njegova momčad Mercedes u Austriji su prvi puta ostali bez bodova nakon dugoga niza utrka, a dok je Hamilton i s tim nizom ostvario novi rekord u Formuli 1 Mercedes se nije ni približio tom postignuću koje i dalje uvjerljivo drži Ferrari.

Hamilton je uoči VN Austrije čak 33 utrke zaredom završio u bodovima, što je niz koji je započeo nakon VN Malezije 2016. kada je zbog kvara na motoru odustao s vodeće pozicije, što ga je kasnije koštalo naslova prvaka.

Ali zbog kvara na pogonskoj jedinici u Austriji taj je Hamiltonov niz prekinut te sada stoji na vrhu rekorda Formule 1 u tom statističkom segmentu.

Drugi je Raikkonen koji je 27 utrka zaredom završio u bodovima, od VN Bahraina 2012. do VN Mađarske 2013.

Mercedes je prije VN Austrije 2018. 44 utrke zaredom završio u bodovima, a ovo im je bilo prvo dvostruko odustajanje još od VN Španjolske 2016. kada su se u prvom krugu sudarili Hamilton i Rosberg.

Ali Mercedes, za razliku od Hamiltona, nije bio ni blizu da sruši Ferrarijev rekord od čak 81 utrku zaredom u bodovima, od VN Njemačke 2010. do VN Singapura 2014.

Mercedes je dužu seriju od 62 utrke zaredom u bodovima već imao, od VN Brazila 2012. do VN Rusije 2016., što je treći niz svih vremena, a drugo mjesto drži McLaren s 64 utrke zaredom u bodovima, između VN Bahraina 2010. do VN Monaka 2013.

Učitaj još iz Statistika

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prekinut Mercedesov niz u kojem Ferrari drži rekord

Prvi puta nakon VN Austrije 2018. Mercedes nije osvojio bodove na utrci čime je prekinut t…