Hamilton i Messi podijelili Laureusa za sportaša godine

Hamilton Laureus F1 2020 Photo Daimler

Lewis Hamilton i Lionel Messi proglašeni su pobjednicima Laureusove nagrade za svjetskoga sportaša godine u Berlinu čime su pobijedili još četiri nominirana kandidata.

Ovo je prvi puta u 20-godišnjoj povijesti Laureusovih sportskih nagrada da je prestižna nagrada za sportaša godine pripala dvojici sportaša koji su skupili isti broj glasova.

Hamilton i Messi nagrade su dobili za svoja postignuća u 2019. u kojoj je Hamilton šesti puta postao svjetski prvak u Formuli 1, a Messi je osvojio FIFA-inu nagradu za igrača godine.

Oba sportaša igrala su važne uloge u postignućima svojih momčadi pri čemu je Mercedes osvojio rekordni šesti uzastopni dvostruki naslov prvaka, a Messi je osvojio španjolsku ligu i pomogao Barceloni da dođe do polufinala Lige prvaka.

Hamilton i Messi nominirani su uz trkača Eliuda Kipchogea, prvoga sportaša koji je maraton otrčao u vremenu kraćem od dva sata, šesterostrukoga svjetskog prvaka u Moto GP kategoriji Marca Marqueza, golfera Tigera Woodsa koji je osvojio svoj 82. PGA Tour prošle sezone i tenisača Rafaela Nadala koji je osvojio svoj 19. Grand Slam u 2019. na US Openu i približio se Rogeru Federeru na samo jedan Grand Slam zaostatka na vječnoj listi.

Hamilton Laureus F1 2020 Photo Daimler

“Wow, ovo je tako nevjerojatna čast,” rekao je Hamilton.

“Odrastao sam u sportu koji mi je davao značenje u životu i zahvalan sam za sve što mi je pružio. Ali odrastao sam i u sportu u kojem smo susretali malo ili nimalo raznolikosti. To je problem s kojim se stalno borimo i mislim da je naša dužnost da nastavimo pritiskati prema jednakosti spolova i uključivosti.”

“Želim izraziti veliko, veliko hvala Mercedes-Benzu koji su mi uvijek bili velika podrška. Potpisali su me kad sam imao 13 i zahvalan sam što su mi dali priliku da živim svoj san.”

“Želim istaknuti da Laureus radi nevjerojatan posao diljem svijeta i što mijenjaju živote ljudi i daju im nadu, molim vas da to nastavite raditi. Hvala vam!”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Još uvijek zaostajemo sa snagom motora’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto priznaje da njegova momčad i dalje zaostaje za snagom mot…