Lewis Hamilton kaže da je šokiran što je Formula 1 uopće odlučila doći u Australiju na prvu utrku sezone zbog situacije s koronavirusom, a Sebastian Vettel nije siguran bi li uopće trebali biti tu.

“Jako, jako sam iznenađen što smo ovdje,” rekao je Hamilton.

“Mislim da je sjajno što možemo imati utrke, ali šokantno je što svi sjedimo u ovoj sobi. Vani je već danas toliko navijača, čini se da ostatak svijeta reagira, vjerojatno malo prekasno, ali već ovoga jutra vidio sam da Trump zatvara granice prema Europi i da NBA odgađa utakmice. Ali F1 se nastavlja.”

“Jutros sam vidio Jackie Stewarta, izgleda svježe i zdravo, a tu su i neki stariji pojedinci. Tako da je ovo definitivno zabrinutost za ljude koji su tu. Definitivno je zabrinutost za mene.”

Na pitanje što misli zašto će se utrka ipak održati Hamilton je odgovorio: “Novac je kralj, ali iskreno, ne znam. Ne mogu puno toga reći.”

“Činjenica je da smo ovdje i molim sve da zaista budu oprezni koliko god mogu u diranju vrata i površina. Nadam se da svi imaju dezinfekcijsko sredstvo i nadam se da će navijači poduzeti mjere opreza.”

Vettel se slaže da je logično zapitati se zašto se otkazuju brojni drugi događaji, a F1 utrka se normalno održava.

“Teško je imati pravu procjenu, ali vidim da se puno sportskih događaja otkazuje i pošteno je postaviti pitanje zašto smo ovdje. Moramo vjerovati FIA-i da će poduzeti sve mjere opreza, ali odgovor koji nitko ne može dati je na pitanje koliko možete kontrolirati to što se događa.”

“Ne znam koliko je ozbiljno. Morate vjerovati ljudima. Mi jesmo dok smo dolazili ovdje. Letovi nisu bili otkazani.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…