2022 Bahrain GP Hamilton Mercedes and Leclerc Sainz Binotto Ferrari podium picture Photo Daimler

Svjetski prvak iz 1996. Damon Hill vjeruje da moraju postojati još neki razlozi iza prelaska Lewisa Hamiltona u Ferrari osim onih koji se sami nameću poput privlačnosti Ferrarija u vidu povijesti, a Hamilton kaže da ponovno ima osjećaj kao kad je 2012. potpisao za Mercedes.

Hamilton je iznenadio odlukom da napusti Mercedes na kraju 2024. kako bi mogao voziti za Ferrari, a nižu se reakcije bivših vozača na njegovu odluku.

Jedan od njih je i Hamiltonov sunarodnjak Hill koji je 1996. u Williamsu osvojio svoj jedini naslov prvaka i postao prvi sin svjetskoga prvaka koji je ponovio očev uspjeh što je kasnije ponovio i Nico Rosberg.

Hill se osvrnuo na to kako je Hamilton odlučio preuzeti kontrolu nad svojom karijerom prelaskom u Ferrari i kako to pokazuje da više vjeruje u njih nego u Mercedes.

“Lewis je preuzeo kontrolu nad svojom karijerom i nad svojim smjerom,” rekao je Hill za Sky Sports F1.

“Nije da mu je Mercedes rekao ‘oh, potpisali smo nekoga drugoga’, što se dogodilo meni [nakon Hillova osvajanja naslova 1996. Frank Williams je potpisao Heinza-Haralda Frentzena].

“Mislim da ova odluka ima veze s prednostima koje nosi Ferrarijev brend i sve druge stvari koje idu s tim, romantika, povijest i sve to, to se podrazumijeva.”

“Ali mislim da tu ima još nečega, čini mi se da postoje pokazatelji da se Ferrari počinje nametati kao konkurentan paket.”

“Počeli su slagati komponente i počeli su dobivati rezultate. I mislim da kad biste imali mogućnost izbora između Mercedesa i Ferrarija koji vam nude istu opremu, ja bih radije otišao u Ferrari i probao nešto drugačije.”

Hamilton – ‘Ponovno imam osjećaj kao 2012.’

Michael Schumacher Lewis Hamilton Monaco GP F1 2012 press conference
Michael Schumacher i Lewis Hamilton nakon kvalifikacija za VN Monaka 2012. – iduće godine Hamilton je zamijenio Schumachera u Mercedesu

Sedmerostruki svjetski prvak kaže da je odluka da ode u Ferrari vezana i uz procjenu njihove buduće konkurentnosti i da ima osjećaj sličan kao kad je 2012. odlučio prijeći u Mercedes 2013.

To se pokazala kao savršeno tempirana odluka jer je McLaren 2013. ispao iz borbe za pobjede, a Mercedes je počeo sve češće osvajati pole positione, postolja i pobjede uoči velike dominacije od 2014. godine.

“I dalje se sjećam osjećaja skoka u nepoznato kad sam se pridružio Mercedesu 2013.,” rekao je Hamilton.

“Znam da to neki ljudi nisu razumjeli u to vrijeme, ali tada je to bio pravi potez za povući. A takav osjećaj imam i sad.”

“Uzbuđen sam vidjeti kako mogu doprinijeti ovoj novoj prilici i što možemo učiniti zajedno.”

“Ali sad ne razmišljam o 2025. Usredotočen sam na nadolazeću sezonu i povratak na stazu s Mercedesom. Motiviraniji sam nego ikad, spremniji i usredotočeniji nego ikad i želim pomoći Mercedesu da se vrate pobjedama.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc je znao da Hamilton dolazi kad je potpisao novi ugovor

Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom …