Lewis Hamilton iznenađen je što je Ferrari naglo pao u formi na posljednjih nekoliko utrka nakon što su bili izuzetno snažni u prve dvije trećine sezone.

Nakon Hamiltonovog pole positiona u Australiji, koji je zbog velike prednosti zabrinuo konkurenciju, Vettel je osvojio tri uzastopna pole positiona i ostvario pobjede na prve dvije utrke, a dobra forma Ferrarija nastavila se i u utrkama sve do ljetne pauze.

Vettel i Ferrari ponovno su bili vrlo jaki i u prvoj utrci nakon ljetne pauze u Belgiji, ali u Monzi nisu uspjeli iskoristiti brzinu bolida s kojim su zauzeli prvi startni red te ih je Hamilton pobijedio s trećega startnog mjesta.

Zatim su izgubili još jednu utrku koju su očekivali da će dobiti, sudeći po prošloj sezoni i formi na slobodnim treninzima – VN Singapura – nakon čega ih je Mercedes pobijedio i u Rusiji i Japanu.

“Do sredine sezone bili su vrlo jaki,” rekao je Hamilton koji je slavio na šest od posljednjih sedam utrka.

“Zatim smo stigli u Monzu i nakon toga su i dalje bili vrlo jaki i u Monzi i u Singapuru.”

“Ali u Singapuru su stvari zaista krenule nizbrdo za njih.”

“Definitivno nisam mislio da će tako pasti. Performanse im više nisu kakve su bile prije.”

“Nemam odgovor na pitanje zašto je to tako, to nije nešto na što sam usredotočen, ali siguran sam da bi Sebastian mogao reći zašto.”

“Mi smo se usredotočili na odrađivanje što je moguće boljeg posla i korištenja vlastitog potencijala.”

“Svoje ciljeve morate postaviti visoko. Kad smo krenuli u sezonu postavili smo visoke ciljeve. Stigli smo do sredine sezone, pobijedili smo prije pauze [u Mađarskoj].”

“Pritiskali smo kako bismo osigurali da se vratimo još jači. To je ono čemu smo se nadali, nije uvijek slučaj da se to i uspije.”

“Mi jesmo, zahvaljujući sjajnom poslu koji je obavila cijela momčad.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Deset najboljih pretjecanja u F1 2019.

Formula 1 odabrala je deset najboljih pretjecanja ove sezone, a najbolje je proglašeno Ver…