2023-Mercedes-F1-W14-Hamilton-Bahrain-test-front-shot-evening-Photo-Daimler-Edited-by-MAXF1net.jpg

Lewis Hamilton ponosan je na svoju momčad i napredak koji su ostvarili u odnosu na prošlogodišnji bolid, ali priznaje da još uvijek nisu gdje bi htjeli biti u odnosu na glavne suparnike iz Red Bulla i Ferrarija.

Mercedes je za svoje standarde imao jako lošu prošlu sezonu koju su započeli sa sekundu sporijim bolidom koji se mučio s poskakivanjem, ali kad su riješili taj problem počeli su sustizati suparnike i na kraju sezone doći do pobjede u Brazilu.

Iako su na nekim stazama bili blizu najboljima, na nekima su i dalje bili prilično iza Red Bulla tako da su s novim bolidom imali ambiciozan zadatak zatvoriti taj zaostatak i vratiti se stalnoj borbi za pobjede.

Mercedes je imao težak drugi dan testiranja u Bahrainu s tek 13. i 15. mjestom i najmanjim brojem krugova, ali dojam su popravili na posljednjem danu u kojem je Hamilton odvozio drugo najbolje vrijeme, a Mercedes ukupno 148 krugova.

“Teško je sažeti dojmove, imali smo nekoliko teških dana, a drugi dan je bio posebno težak. Prvi dan nije bio previše loš.”

“George je imao puno bolje jutro, tako da stvari idu na bolje, tako da se nadamo da smo postavke bolida.”

“Pouzdanost je općenito bila dobra, očito smo imali taj kvar [dok je vozio Russell], ali općenito je bilo relativno dobro.”

“I na kraju je uvijek lijepo kad staza postane malo hladnija i kad staviš mekše gume i vidiš razlike između svih njih.”

“Nismo baš tamo gdje želimo biti, ali to je dobra platforma za početak.”

Osvrćući se na trenutnu situaciju u usporedbi s testovima 2022., Hamilton je sretan što imaju bolju bazu za početak, bez problema s poskakivanjem.

“Poskakivanje koje smo imali je gotovo nestalo, to je veliki korak za nas.”

“Lijepo ga je voziti bez poskakivanja u zavojima. Ali još uvijek postoje neke temeljne stvari na kojima radimo.”

“Bilo je mnogo otkrića. Ovo je moja jedanaesta godina s momčadi i svi su se pojavili s istim mentalitetom, naporno rade, nitko nije bio samozadovoljan.”

“Shvaćamo da imamo planinu na koju se moramo popeti i nitko se ne uznemirava, svi su samo usredotočeni. Svi u garaži, svi ovdje i znam da će svi u tvornici proći kroz sve te podatke i gurati dalje.”

“Svima će biti teško s ovim kratkim razdobljem testiranja. Pokušavamo biti sigurni da smo uspjeli razumjeti bolid, gume i sposobnost odgovora. Postoje stvari na kojima radimo.”

“Neka od ograničenja balansa koja smo imali prošle godine su prisutna. Stvarno sam ponosan na sve u momčadi što su nastavili ostati pozitivni nakon teške prošle godine.”

“Nevjerojatno je raditi tijekom zime, doći i imati kilometražu koju smo imali. Svake godine stignu s istim mentalnim fokusom i odlučnošću da poprave bilo koji problem koji imamo.” Uživam biti u uredima i samo se opuštati kroz podatke. Nadamo se da ćemo stići tamo.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Kina 2010. – Button i Hamilton slave 1-2 za McLaren u kaotičnoj kišnoj utrci

Jenson Button na današnji je dan 2010. slavio drugu pobjedu za McLaren u tek četvrtoj utrc…