Lewis Hamilton imao je najuzbudljiviji trenutak utrke kad je naišao na promet ispred sebe i morao se obraniti od Maxa Verstappena u Red Bullu kojega je odlučno blokirao, a smatra da je ključ vikenda bio ‘čarobni’ kvalifikacijski krug.

Hamilton je u Singapur stigao kao vodeći vozač prvenstva s 30 bodova više od Vettela, ali očekivalo se da bi Ferrari i Red Bull mogli biti brži od Mercedesa koji se posljednjih godina ne snalazi tako dobro na sporim stazama.

Iako je u početku vikenda Ferrari izgledao najbrže, pogotovo nakon 1-2 na trećem treningu, Hamilton i Mercedes uspjeli su okrenuti odnos snaga i zahvaljujući fantastičnom krugu kojega je Hamilton opisao kao vjerojatno svoj najbolji krug ikad zauzeli pole position.

“Tako sam uzbuđen, došao sam ovdje znajući da je ovo teška utrka za nas,” rekao je Hamilton.

“Ali uvijek sam optimističan, mislio sam da ako možemo biti jako marljivi i odraditi svoj posao da možemo stvoriti neke prilike.”

“Petak je već bio dobar dan za nas, subota nije dobro počela [pola sekunde zaostatka za Vettelom na 3. treningu], ali odjednom se pojavio taj poseban krug. Kad smo znali da startamo s pole positiona, znao sam da imamo sjajnu priliku.”

“Imao sam dobar start i uspio sam kontrolirati utrku. Kad sam ušao u promet, pazio sam da ne preuzimam previše rizika. Kad se počnete približavati drugom bolidu počinjete gubiti prijanjanje i više klizati pa se povećava šansa za pogrešku.”

“Ako ste sretni uhvatit ćete bolide u pravom trenutku pa će vas pustiti bez da gubite vrijeme, ali danas sam ih uvijek uhvatio na nesretnom mjestu.”

‘Brate, ne prolaziš, ne danas’

Hamilton je toliko usporio iza Grosjeana i Hulkenberga u sporom dijelu u drugom sektoru da mu se sasvim približio Verstappen koji je prije toga bio nekoliko sekundi iza.

“Kad je Max bio odmah iza, morao sam se braniti i pomislio sam ‘Brate, ne prolaziš, ne danas!’. Bila je to fizički zahtjevna utrka i laknulo mi je što je gotova.”

Hamilton je nakon ove pobjede povećao svoju prednost ispred Vettela na 40 bodova.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…