Lewis Hamilton kažnjen je s 25 000 eura jer je u krugu povratka u boks nakon utrke otkopčao sigurnosne pojaseve kako bi lakše mogao slaviti svoju pobjedu, objavila je FIA u svom priopćenju.

Hamilton je pozvan kod sudaca zbog navodnoga kršenja članka četiri trećega poglavlja dodatka L FIA-inog međunarodnoga sportskoga kodeksa koji nalaže obavezno vezanje sigurnosnim pojasevima u svim trenucima boravka na stazi i koji se odnosi na sve motorsport kategorije.

Pobjednik upravo održane utrke u Sao Paolu, koji je šestu pobjedu u sezoni proslavio nakon starta s desetoga mjesta, pozvan je kod sudaca u 21:00 prema srednjeeuropskom vremenu, a FIA je u 21:23 izdala službeni dokument u kojem je objavila odluku oko kazne.

Britanac je kažnjen s 5000 eura s dodatnih 20 000 eura kazne do kraja 2022.

“Suci su saslušali predstavnike momčadi i pregledali video materijal,” stoji u priopćenju.

“Vozač bolida broj 44, Lewis Hamilton, otkopčao je svoje sigurnosne pojaseve u ulaznom krugu nakon utrke dok je bolid još bio u pokretu.”

“Male brzine u tim bolidima jako su velike za nezavezanoga putnika. Također, F1 vozači daju primjer juniorskim kategorijama. Kritično je da juniorski vozači nauče važnost korištenja svih sigurnosnih sustava u bolidu u svakom trenutku.”

“Suci Tim Mayer, Matteo Perini, Vitantonio Liuzzi i Roberto Pupo Moreno”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…