Lewis Hamilton pohvalio je svoju momčad koja je donijela seriju poboljšanja za njihov bolid F1 W13 koja su ga učinila puno boljim za vožnju uz puno manje poskakivanja i vjeruje da su uspjeli napraviti korak naprijed prema vodećima.

Mercedes je na prvih pet utrka bio daleko od vodeće dvije momčadi Ferrarija i Red Bulla, a najviše problema imali su s poskakivanjem koje im nije dopuštalo da podese bolid na optimalan način.

Kao i sve druge momčadi osim Haasa, Mercedes je u Barcelonu donio paket poboljšanja koji uključuje nove detalje na bočnim pločama prednjega krila, novi dvostruki rub središnjega vodećeg ruba podnice, nova ojačanja i uzdužne proreze na bočnim rubovima podnice i novu konfiguraciju malih krilaca i usmjerivača zraka kod stražnjih kotača.

Russell i Hamilton drugi su trening završili na drugom i trećem mjestu s jednom odnosno dvije desetinke zaostatka, ali važniji od vremena po krugu su komentari vozača i značajno smanjena razina poskakivanja.

“Pozitivan sam, da,” dao je svoje mišljenje o poboljšanom Mercedesu Hamilton.

“Super sam sretan s napretkom i zato veliko, veliko, veliko, veliko hvala svima u tvornici što se nisu predali i što su nastavili pritiskati.”

“Još nismo najbrži, ali mislim da smo na putu. Ovo je prvi puta da smo vozili po pravcu bez poskakivanja. I dalje postoji, ali puno je bolje.”

“I dalje je teško s ovim bolidom, ali puno ga je ljepše voziti nego prije. Mislim da možemo biti još bolji sutra pa se nadam da ćemo moći biti za petama dečkima ispred.”

Russell se složio s Hamiltonom da je bolid definitivno drukčiji.

“Bolid definitivno drugačije reagira, ali ovoga puta imamo druga ograničenja,” rekao je Russell.

“Definitivno više ne poskakujemo na pravcima, što je dobro, ali i dalje ga imamo tu i tamo u zavojima što na kraju moramo riješiti.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…