Lewis Hamilton vjeruje da Mercedes ove godine nema najbolji bolid unatoč općeprihvaćenom mišljenju i statistici koja to potvrđuje nego da su jednostavno odradili izuzetan posao s onime što imaju.

Mercedes je ove godine slavio na 9 od 15 utrka dok su njihovi glavni suparnici Ferrari i Red Bull pobijedili četiri odnosno dva puta. Slična je stvar i po pitanju ostalih statističkih kategorija poput pole positiona gdje Mercedes vodi Ferrari 11:4, ali Hamilton ne vjeruje da to pokazuje stvarnu situaciju.

Dok je Mercedesov W08 u optimalnom radnom području često je najbrži, ali kad neki od elemenata nije na svom mjestu Hamilton i Bottas su u problemima što se vidjelo i na posljednjoj utrci u Maleziji.

Mercedes priznaje da njihov bolid ima neke karakteristike koje ne mogu ispraviti prije 2018. i da se do kraja sezone moraju snaći s onim što imaju.

“Ne možemo ništa, bolid je takav kakav jest,” rekao je Hamilton koji je na posljednje dvije utrke završio prvi i drugi iako bolid nije bio u najboljem izdanju.

“Ljudi cijelu godinu govore da imamo najbolji bolid. Činjenica je da je na nekim utrkama bio bolji.”

“Ali općenito mislim da nemamo najbolji bolid, nego smo odradili izvanredan posao s onim što imamo.”

“Postoje neki zaista veliki problmei, ali ne mogu vam objasniti o čemu se radi.”

“Moramo se pobrinuti da ih ispravimo za iduću godinu ako se mislimo boriti s Ferrarijem i Red Bullom koji će podići svoju razinu.”

“Ove godine možemo ostati tu negdje gdje jesmo.”

“Iduće utrke bit će ključne u smislu možemo li ispeglati neke probleme koje imamo s bolidom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…