Lewis Hamilton zadovoljan je Mercedesovim napretkom na posljednjih nekoliko utrka, ali upozorava da se njegova momčad mora što prije usredotočiti na razvoj bolida za 2024. ukoliko želi potpuno zatvoriti zaostatak za Red Bullom.

Iako je Mercedes u posljednjoj trećini prošle sezone bio prilično blizu Red Bullu, posebno u uvjetima utrke, ovu sezonu startali su s velikim zaostatkom za aktualnim prvacima.

To je Mercedes natjeralo da odbace svoj koncept bočnih stranica i još prije prve utrke sezone krenu drugim razvojnim putem.

Plodove toga rada javnost je vidjela u vidu velikoga paketa poboljšanja u Monaku koji je postavio novi razvojni pravac za Mercedes, a u Španjolskoj i Kanadi Hamilton je dvije utrke zaredom završio na postolju.

Ali dok se suparnici zabavljaju proučavanjem rješenja na ovogodišnjem Red Bullu i smanjivanjem zaostatka tijekom ove sezone, Red Bull već radi na idejama koje bi ih trebale zadržati korak ispred konkurencije.

“Bio je to sjajan vikend,” komentirao je Hamilton VN Kanade.

“Bilo je vrlo teško s uvjetima, ali volim biti u bolidu koji je u dobrom operativnom području i malo više na pravom putu.”

“Za nas je bilo sjajno biti gore, voditi bitke s Fernandom u Astonu i biti u drugom redu. Biti na podiju dvije utrke za redom je stvarno fantastično za nas.”

“Također smo bili četvrti u Monaku, tako da smo definitivno sve bliže. I to će biti bitka za razvoj tijekom ostatka sezone.”

“Mislim da Maxov tim već radi na bolidu za sljedeću godinu, tako da moramo malo skrenuti pogled s trenutne situacije i usredotočiti se također na sljedeću godinu, ali sretni smo što smo tu gdje jesmo.”

“Znali smo da ovo neće biti naša najjača staza jer se posebno mučimo u zavojima pri malim brzinama.”

“Imamo još puno posla kako bismo dodali više performansi i učinkovitosti. Ipak, polako smanjujemo zaostatak za onima koji su ispred nas. Vjerujem da ćemo kad tad stići do toga i da idemo u dobrom smjeru.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren objasnio zašto su se odlučili za hard gume u završnici VN Velike Britanije

Šef McLarenove F1 momčadi Andrea Stella objasnio je zašto su se odlučili staviti najtvrđe …