Lewis Hamilton smatra da dinamika odnosa između Ferrarijevih vozača nije dobra za momčad jer su prvo gurali Sebastiana Vettela kao vozača broj jedan dok se u posljednje vrijeme čini da je situacija obrnuta.

Borba Vettela i Leclerca za prevlast u Ferrariju bila je jedna od glavnih priča uoči početka F1 sezone 2019., a iako je već u prvim utrkama bilo neodlučnosti oko upravljanja situacijom između vozača stvari su se zakomplicirale kad se Ferrari počeo boriti za pobjede.

Ferrari je na posljednje dvije utrke bio u situaciji da ima vozače na prva dva mjesta u poretku u utrci, ali u oba slučaja Vettel se neplanirano našao ispred Leclerca što je uzrokovalo burne rasprave na momčadski radio.

Hamilton kaže da ga intrigira odnos između Ferrarijevih vozača, ali da je situacija loša za momčad jer se čini da se ne mogu odlučiti tko je broj jedan.

“U Ferrariju imaju zanimljivu dinamiku između vozača,” rekao je Hamilton.

“Jer je Seb bio broj jedan i sad je jasno da nije. Na temelju energije i vanjskoga dojma čini se da sad pokušavaju gurati Charlesa.”

“Je li to dobro za momčad? Mislim da nije. Ali to je filozofija koju su oduvijek imali [hijerarhija s jasno definiranim vozačem broj jedan].”

“Ali mi se ne žalimo jer imamo filozofiju koja dobro radi i ne planiramo ju promijeniti tako skoro.”

Vettel se nije dao upustiti u rasprave oko nedavnih događaja unutar Ferrarija nego želi ostati usredotočen na sebe i svoje performanse.

“Charles radi jako dobar posao,” rekao je Vettel.

“Ali mislim da je… iskreno vjerujem da ste prvo u utrci sa samim sobom i onda s drugima. Po tom pitanju, mučio sam se izvući ono što znam da je u meni.”

“S druge strane, vrlo brzo stvari izvana izgledaju drukčije nego iznutra. Bilo je utrka kad stvari nisu sjele na svoje mjesto i stvari izvana nisu izgledale sjajno.”

“Ali mislim da smo iznutra usredotočeni na prave stvari. Zato nisam zabrinut.”

Vettel Leclerc outside the car Russian GP F1 2019 Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…