Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton smatra da je i po suhom mogao pobijediti Ferrarijeve vozače Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena koji su bili najbrži na slobodnim treninzima i u prva dva dijela kvalifikacija dok se kiša još jednom nije ukazala u pravom trenutku za njega i Mercedes.

Hamiltonu je kiša pomogla na kaotičnoj VN Njemačke gdje se Britanac probijao nakon kvara u kvalifikacijama, a zatim i u kvalifikacijama za VN Mađarske gdje je sam priznao da nije imao šanse protiv bržih Ferrarija po suhom.

Povijest se ponavlja i treću utrku zaredom i to ponovno nakon što je Ferrari izgledao najbrže po suhom i nakon što su Vettel i Raikkonen bili najbrži na sva tri slobodna treninga i u prva dva dijela kvalifikacija uz novi rekord staze za Vettela.

Hamilton je u Q2 bio tek 0.052 sekunde sporiji od najbržeg Vettela i ovdje je, za razliku od prethodne utrke, zaista bio blizu Ferrarija i vjeruje da bi ih mogao pobijediti i bez pomoći kiše.

“Zaista volim voziti po kiši, ali ne mislim da mogu prenijeti riječima koliko je teško bilo, svi smo vozili jako oprezno i molili da ne blokiramo kotače,” rekao je Hamilton nakon nevjerojatnog 78. pole positiona u karijeri, 10 više od Schumachera.

“Prešli smo sa slikova na intermediate gume u Q3 i imali smo samo nekoliko krugova da procijenimo prijanjanje, shvatimo gdje je suho i gdje je mokro.”

Vettel Hamilton Belgian GP F1 2018 Photo Daimler
Vettel je još jednom morao čestitati Hamiltonu po kiši

“Izletio sam u prvom zavoju, zatim u 12. zavoju u krugu iza tako da sam imao samo jedan krug da dovršim posao jer se staza počela sušiti.”

“Znao sam da imam brzinu, samo sam morao pronaći pravu ravnotežu koja je različita u svakom zavoju. Volim tako voziti.”

“Zapravo sam vjerovao da smo u igri i ako ostane suho. Znam da bi bilo blizu, ali mislio sam da bih mogao imati malu prednost pred Ferrarijima.”

“Oni su favoriti već nekoliko utrka, ali uspjeli smo završiti ispred njih.”

“Sebastianova brzina u utrci izgledala je jako dobro tako da bi utrka mogla biti teška. Ne znam imamo li brzinu za pobjedu, ali možete biti sigurni da ću dati sve od sebe.”

“Dug je put do Les Combesa u prvom krugu i znamo da su Ferrariji nevjerojatno brzi na pravcima tako da ćemo vidjeti kako će to ispasti.”

Hamilton nakon 12 od 21 utrka ima 24 boda prednosti ispred Vettela dok Mercedes vodi s 10 bodova više od Ferrarija.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…