Hamilton nakon puštanja Bottasa – Ja sam čovjek od riječi

Bottas Leads Hamilton Hungarian GP F1 2017 Photo XPB

Lewis Hamilton kaže da je vratio poziciju momčadskom kolegi Valtteriju Bottasu jer je čovjek od riječi i nada se da zbog toga neće izgubiti naslov svjetskoga prvaka.

Hamilton se kvalificirao četvrti iza dva Ferrarija i momčadskog kolege, a u prvom zavoju izgubio je poziciju od Maxa Verstappena.

Nakon ulazaka u boks Hamilton je napredovao jedno mjesto zbog Verstappenove kazne, a kako je bio brži od Bottasa momčad je Fincu naredila ga propusti Hamiltona kako bi imali bolje šanse protiv vodećih Ferrarija.

Bottas je propustio Hamiltona u prvom zavoju, a kako Britanac nije uspio napasti Raikkonena vratio je poziciju svom momčadskom kolegi i to u posljednjem zavoju posljednjega kruga.

“Nadam se da način na koji sam danas vozio i kako sam se na kraju ponio pokazuju da sam momčadski igrač i čovjek od riječi,” rekao je Hamilton nakon utrke.

“Bilo je teško usporiti sedam sekundi i bojao sam se da ću izgubiti mjesto od Verstappena, ali srećom nisam. U prvenstvu je teško, ali čovjek sam od riječi.”

“Nadam se da nećemo izgubiti prvenstvo zbog ta tri boda.”

“Imao sam zaista dobru brzinu, ali nisam imao radio pa im nisam mogao reći da su mi gume dobre i da me puste da nastavim.”

“Da sam ostao vani, možda pet ili deset krugova više, možda sam mogao imati šansu napasti i prestići Ferrarije.”

“A zatim sam zapeo iza Valtterija i izgubio puno vremena iza njega. Nisam mogao reći momčadi da imam toliko brzine, ali mogli su to vidjeti iako isprve nisu reagirali.”

Valtteri Bottas kaže da je bio zabrinut kad je njegov zaostatak za momčadskim kolegom narastao.

“Kad sam vidio da je zaostatak velik, znao sam da će biti teško vratiti poziciju, ali na kraju je ispalo u redu,” rekao je Bottas koji za Hamiltonom kasni 19 bodova.

“Ne bi vam svaki momčadski kolega vratio poziciju ako se nalazi na postolju.”

“Bio sam malo zabrinut, mučio sam se s prometom, ali hvala Lewisu što je održao obećanje i pustio me jer sam mu dao šansi da napadne Ferrarije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na prvom danu za Alfa Romeo, Verstappen drugi

Robert Kubica ostao je najbrži na kraju prvoga dana drugoga testa u Barceloni za Alfa Rome…