Lewis Hamilton od FIA-e traži da pojasni što je točno dozvoljeno, a što nije nakon kontroverzne taktike Sebastiana Vettela iza sigurnosnog automobila za koju Hamilton smatra da nije korektna.

Vettel je udario Hamilton na prošlogodišnoj utrci u Bakuu nakon što je Britanac naglo zakočio dok je pokušavao zagrijati gume i kočnice, a ove godine isti vozači našli su se u obrnutim ulogama jer je Vettel predvodio kolonu iza sigurnosnog automobila ispred Hamiltona.

Vettel se koristio uobičajenim metodama zagrijavanja guma i kočnica te nekoliko puta naglo usporio i naglo ubrzao, a Hamilltonu se to nije svidjelo i vjeruje da je Vettel pretjerao.

“Pravila kažu kad se sigurnosni automobil povuče, više ne smijete stati, krenuti, stati, krenuti, stati,” rekao je Hamilton.

“Ne smijete dati gas pa kočiti. Nije dopušteno zavaravati vozača iza sebe jer, prirodno, da to nije pravilo svi bi to radili.”

“Na svakom ponovnom startu, posebno četiri prošle sezone, nisam to radio.”

“U Australiji je Sebastian ubrzavao i zatim kočio, skoro sam se zabio u njega. A u Bakuu je to učinio možda četiri puta.”

“Pretpostavljam da ću morati razgovarati s Charliejem [trkaći direktor FIA-e] jer ne razumijem u potpunosti. Koliko ja znam, Charlie je situaciju proslijedio sucima, a oni nisu ništa učinili.”

“Ovo sada postavlja presedan jer znači da tko god vodi utrku iza sigurnosnog automobila može krenuti pa stati, krenuti pa stati, krenuti pa stati.”

“To će se proširiti na F2, F3 i F4 jer vozači neće biti kažnjeni.”

FIA – Vettel je ‘vrlo dobro’ kontrolirao situaciju.

Charlie Whiting kaže da je Vettel ‘vrlo dobro’ kontrolirao situaciju i da nije učinio ništa pogrešno.

“Mislim da je vrlo dobro kontrolirao situaciju, na vodećem vozaču je da odluči kad ćemo krenuti, za razliku od nekih drugih serija koje imaju zone ubrzanja.”

“Kad se upali zeleno svjetlo, sigurnosni automobil ulazi u boks, svjetla postaju zelena, a onda je na vodećem da odluči gdje će krenuti.”

“Ovo je vrlo teško mjesto jer ulove sigurnosni automobil vrlo brzo ako krenu prerano, to smo vidjeli u F2 pretprošle godine. Lewis se malo žalio da Sebastian nije išao stalnom brzinom, ali ako pogledate niže kroz poredak vidjet ćete da se do događalo na više mjesta.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…