Hamilton ‘ne može vjerovati’ da se pridružio Prostu i Schumacheru

hamilton-wins-in-austin-f1-2016-usa-gp-foto-f1fanatic-xpb

Aktualni svjetski prvak i peterostruki pobjednik VN SAD-a Lewis Hamilton ne može vjerovati da je postao tek treći vozač u povijesti F1 s 50 ili više pobjeda.

Hamilton je u Austinu došao do uvjerljive pobjede s pole positiona, prve nakon VN Njemačke u srpnju, a to mu je peto slavlje na VN SAD-a i četvrto u Austinu gdje se vozi od 2012.

Samo su Michael Schumacher (91 pobjeda) i Alain Prost (51 pobjeda) pobijedili više puta od Hamiltona, a nakon osvajanja 58. pole positiona od Schumacherova rekorda (68) dijeli ga još samo deset.

“Potpuno sam zaboravio da je ovo 50. pobjeda,” rekao je Hamilton nakon utrke.

“Bio je to dug put. Ovdje sam 10 godina i imao sam mnogo uspona i padova. Imao sam priliku raditi s nekim talentiranim ljudima, a ovdje ne bih bio bez svoje obitelji.”

“Nevjerojatno je. Ne mogu vjerovati da nas je samo troje [s 50 ili više pobjeda u karijeri].”

“Nadam se da ću nastaviti i ostvarivati veće i bolje stvari.”

Iako je njegov zaostatak od 26 bodova iza Rosberga i dalje velik jer Nijemac, uz tri Hamiltonove pobjede na posljednje tri utrke, može biti dvaput drugi i jednom treći, Hamilton se ne predaje.

“Sve što mogu učiniti je dati sve od sebe i voziti kao ovoga vikenda,” rekao je.

“Nico je vozio fantastično dobro cijele godine i borba se nastavlja.”

SAD kao Mađarska i Kanada

Hamilton je petom pobjedom u SAD-u izjednačio svoj najbolji učinak na jednoj Velikoj Nagradi – pet puta slavio je i na VN Mađarske i na VN Kanade.

Također, od 50 pobjeda 29 ih je ostvario s pole positiona, 15 s drugoga mjesta, tri s trećega, dvije s četvrtog i jednu sa šestog mjesta.

Hamilton je ove godine nastavio fantastičan niz u kojem je barem jednom pobijedio u svakoj godini u Formuli 1 – najmanje pobjeda ima 2013. kada je u Mađarskoj ostvario prvu pobjedu za Mercedes (jedinu te sezone), a 2009. u McLarenu je slavio dva puta.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Na današnji dan 2008. – Massa treći put zaredom osvojio Istanbul

Felipe Massa je na današnji dan 2008. treći put zaredom slavio na VN Turske ispred Lewisa …