Hamilton ‘ne može vjerovati’ da se probio tako visoko

Lewis Hamilton Mercedes W07 Hybrid in the dark Belgian GP F1 2016 Foto Daimler

Aktualni svjetski prvak kaže da ‘ne može vjerovati’ kako se visoko uspio plasirati na VN Belgije nakon što je zbog brojnih novih komponenti morao startati sa začelja poretka.

Hamiltonu je zbog kvarova na početku sezone prijetila kazna jer se znalo da neće izdržati sa samo pet primjeraka Mercedesove pogonske jedinice, a nakon što je Mercedes u Belgiju donio novu specifikaciju Hamilton je uz 55 mjesta kazne osigurao miran završetak sezone.

Britanac je posljednji startni red dijelio s Fernandom Alonsom, a do kraja utrke uspio se probiti do trećega mjesta i spriječiti Rosberga da preuzme vodstvo u poretku vozača.

Alonso i Hamilton bili su najveći dobitnici nakon prekida utrke koji im je omogućio da promijene gume bez gubitka vremena
Alonso i Hamilton bili su najveći dobitnici nakon prekida utrke koji im je omogućio da promijene gume bez gubitka vremena

“Ne mogu vjerovati da smo se popeli ovako visoko, da budem iskren,” rekao je Hamilton čija se prednost u poretku vozača smanjila na devet bodova.

“Jutros sam se probudio znajući koliko će teško biti na ovim gumama, puno ljuštenja, ali nikad ne možete predvidjeti što će se dogoditi u utrkivanju.”

“Sjajna stvar je što je svaka nedjelja drukčija, još otkako sam imao osam godina. Bolid je drukčiji i uvijek se nešto dogodi na vrhu poretka.

“Na prethodnim utrkama nije bilo incidenata, ali danas ih je bilo. Danas je bilo bitno imati pravi pristup, ne preagresivan, ne preopušten.”

“Danas smo kao momčad pronašli pravu ravnotežu i ovo je najbolji rezultat kojem sam se mogao nadati.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Hamilton ‘ne može vjerovati’ da se probio tako visoko"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
scout
Pretplatnik
Ja ipak mislim da je Luis gubitnik zbog crvene zastave, jer ako uzmemo u obzir da je bio na petoj poziciji prije crvene zastave a svi ispred njega (osim Alonsa) su bili na mekišim gumama što znači da bi oni morali skoro u box a Luis ne bi i našao bih se ispred njih i samim tim bi mogao da odveze 10-ak krugova na tvrđim gumama i onda ode na žute pa bjele ili žute pa žute, i tako sa dva odlaska u box bi se mogao se naći ispred Rozberga koji je morao mjenjati taktiku u trci sa tri… Pročitaj više »
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…