Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem otkrio je da je poslao ‘nekoliko poruka’ sedmerostrukom svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu na koje nije dobio odgovor, ali razumije da Britanac još uvijek nije spreman vratiti se u javnost nakon velikoga razočaranja u Abu Dhabiju.

Hamilton je uvjerljivo vodio u posljednjoj utrci sezone što mu je u tim trenucima donosilo rekordni osmi naslov prvaka, ali nakon izlaska sigurnosnoga automobila i kontroverzne odluke oko nastavka utrke Verstappen je dobio priliku koju je iskoristio i osvojio naslov.

Hamilton i Wolff nisu se pojavili na FIA-inoj dodjeli nagrada, a Hamilton se nakon Abu Dhabija distancirao od svih kanala društvenih mreža nakon čega su krenule glasine da možda neće nastaviti F1 karijeru.

Ben Sulayem smatra da do toga ipak neće doći, a otkrio je i da mu je slao nekoliko poruka na koje nije dobio odgovor.

“Slao sam mu poruke, da,” rekao je Ben Sulayem za Marcu.

“Mislim da još nije 100% spreman tako da razumijem njegovu poziciju.”

Na pitanje smatra li da će se Hamilton povući iz Formule 1 Ben Sulayem je bio jasan: “Ne, ne mislim, to su samo glasine.”

“Je li objavio da neće nastaviti? Točno, nije. Lewis je važan dio sporta sa svim svojim postignućima.”

Ben Sulayem je u svom prvom intervjuu izjavio da ‘neće biti oprosta’ za Hamiltonovo kršenje pravila nepojavljivanjem na FIA-inoj dodjeli nagrada u Parizu, a isto je mišljenje potvrdio i za španjolski list.

“Postoje pravila koja svi vozači moraju poštovati,” rekao je na tu temu Ben Sulayem.

“Za mene ne postoji momčad ili vozač koji su iznad poštovanja integriteta FIA-e. Ali ne mogu suditi dok nemam sve podatke i prva stvar na mom rasporedu je detaljno analizirati što se dogodilo u Abu Dhabiju.”

“Na kraju, svi smo ljudi i strest i pritisak su tu. Mislim da će se sve riješiti. Moramo više gledati u budućnost nego u prošlost.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…