Lewis Hamilton kaže da je nezadovoljan svojim krugovima u sprint kvalifikacijama za VN Austrije dok je George Russell bio vrlo zadovoljan iako iznenađen zaostatkom za najbržim Maxom Verstappenom.

Mercedes je imao jako dobar slobodni trening koji su proveli uglavnom na hard gumama, ali kad su nakon SQ1 i SQ2 prešli na obavezne soft gume u SQ3 nisu mogli pronaći toliko performansi kao njihovi suparnici iz Red Bulla i McLarena.

“Soft guma bila je vrlo dobra, a moj je krug bio dobar,” rekao je Russell koji sprint utrku starta četvrti.

“Stoga sam bio malo iznenađen zaostatkom za prvim mjestom, ali sam vjerojatno previše pritiskao u izlaznom krugu. To je potencijalno gumi oduzelo malo vršnoga prianjanja.”

“Iz bolida, činilo se da je to najbolji krug sesije pa je to vjerojatno objašnjenje zašto smo pali malo niže u poretku.”

“Četvrto mjesto još uvijek je pristojno mjesto za sutrašnji start sprinta. U borbi smo za postolje. Naš fokus je naravno na kvalifikacijama i utrci, ali ovo je samo još jedna potvrda da smo na pravom putu i u borbi blizu vrha poretka.”

“Danas sam imao teške sprint kvalifikacije, trening je prošao dobro i bolid je bio dobar,” rekao je Hamilton.

“Nisam bio u igri cijelu sesiju, bilo je to prilično katastrofalno s moje strane. Ne mislim da smo imali brzinu za pole position, ali da, vrlo loši krugovi. Svi do jednoga.”

“Sutrašnja sprint utrka bit će zahtjevna. Ovdje nije lako pretjecati, a startanje sa šestoga mjesta otežava nam posao.”

“Ako utrka ne bude bogata događajima, onda mislim da se nećemo moći pomaknuti previše mjesta naprijed.”

“Ipak, i dalje ćemo dati sve od sebe. Ali naš glavni fokus je naravno na kvalifikacijama kasnije poslijepodne i nedjeljnoj utrci.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Mercedes pozvao Russella da odustane kako bi spasili novi motor

George Russell pozvan je u boks da odustane kako bi zaštitili potpuno novi primjerak pogon…