Hamilton ‘nije imao pojma’ kako riješiti problem

Lewis Hamilton Mercedes W07 Hybrid European GP Baku F1 2016 side shot Foto Daimler

Lewis Hamilton imao je tešku utrku s desetog startnog mjesta koja je postala još teža nakon što je izgubio snagu u svojoj pogonskoj jedinici.

Zbog ograničenja u radio komunikaciji momčad nije smjela reći Hamiltonu kako vratiti postavke, a aktualni svjetski prvak kaže da nije imao pojma kako riješiti problem.

FIA je za ovu sezonu uvela znatno veća ograničenja u komunikaciji vozača i momčadi zbog sve češćih optužbi da su vozači samo lutke u rukama inženjera, iako su netom prije prve utrke u sezoni u Australiji donekle ublažili opseg ograničenja komunikacije.

Hamilton je bio očekivano frustriran nemogućnošću vraćanja motora na puno snagu i smatra da su radio ograničenja pretjerana.

“FIA je učinila Formulu 1 ovako tehničkim sportom kao što je danas. Imamo barem sto ili dvjesto pozicija prekidača koji bi mogli biti rješenja današnjeg problema. I nema šanse da znam u čemu je problem, bez obzira koliko ih proučavao.”

“Šteta što se nisam mogao utrkivati kako treba. Da sam uspio riješiti problem sa snagom možda bih bio barem dio spektakla i uhvatio vozače ispred sebe. Ali nije bilo suđeno i tako je kako je.”

Hamilton je priznao da nije imao pojma kako će riješiti problem, s obzirom koliko je različitih položaja prekidača na upravljaču njegova Mercedesa.

“Postoji 16 različitih postavki motora, a u svakoj od tih postavki je valjda još 20 mogućih položaja. Zato nisam imao pojma koji sam problem imao, jednostavno sam izgubio snagu.”

Problem se kasnije popravio sam od sebe, ali bilo je kasno…

“Nisam učinio ništa. Samo se popravilo.”

“Tada sam bio 14 sekundi iza vozača ispred sebe, osam krugova do kraja, pa sam odlučio sačuvati motor.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…