2022 Brazilian GP Russell and Hamilton Mercedes podium with trophy Photo Daimler Edited by MAXF1net

Lewis Hamilton kaže da nije iznenađen sjajnim ovogodišnjim nastupima svoga novog momčadskog kolege Georgea Russella jer je već dugo povezan s Mercedesom i godinama prati njegov rad s inženjerima koji su ove godine postali njegovi.

Hamilton je nakon pet godina provedenih s Bottasom dobio novoga momčadskog kolegu, a Russell se već u prvoj sezoni pokazao puno većim izazovom, na tragu Rosberga koji je Hamiltona pobijedio u borbi za naslov 2016. nakon tri poraza 2013., 2014. i 2015.

Russell je od druge utrke sezone u Saudijskoj Arabiji konstantno ispred Hamiltona u poretku vozača i ove je godine ostvario jedini pole position (Mađarska) i jedinu pobjedu (Brazil) za Mercedes, a utrku prije kraja prvenstva ima 25 bodova više od momčadskoga kolege koji je uspješniji u kvalifikacijama (12:9) i broju postolja (9:8).

Iako je mlađi kolega vrlo brzo postao puno veća prijetnja Hamiltonu nego što je Bottas bio u bilo kojem trenutku u petogodišnjem periodu od 2017. do kraja 2021., Hamilton ne vjeruje da će doći između neslaganja.

“Puno sam stariji i s momčadi sam jako dugo [od 2013. godine],” rekao je Hamilton koji je imao napet odnos s Rosbergom, posljednjim momčadskim kolegom koji je bio dovoljno brz da ga ugrozi.

“Mislim da upravljanje izazovima koji bi mogli doći kako postajemo sve bolji neće biti problem, prošli smo toliko toga.”

Hamilton je dodao da je bio svjestan koliko je Russell dobar jer je vidio kako je vozio u tri godine provedene u Williamsu, ali i jer je blisko surađivao s Mercedesom i bio upoznat kako momčad radi.

“Vidio sam što je radio u Williamsu, mislim da je prirodno da morate reći da je impresivno ono što je napravio ove godine, koliko je bio konzistentan, kako je stigao u momčad i odmah krenuo kako treba.”

“Nije da je stigao u potpuno novu momčad, posljednjih nekoliko godina sjedio je odmah iza mene i gledao me kako radim s inženjerima, s Rickyjem koji je sad njegov prvi inženjer.”

“Bilo mu je super lako uklopiti se. Koristi moj upravljač, a uoči ove sezone imao je i testne dane tako da mislim da se savršeno uklopio i bio pozitivna sila u momčadi.”

“Pomogao je uspostaviti ravnotežu u momčadi po pitanju radnoga odnosa i mislim da je to bilo vrlo dobro.”

U trenucima dok je Mercedes razmišljao hoće li nastaviti s Bottasom ili dovesti Russella, Hamilton je isticao da je Bottas njegov ‘najbolji momčadski kolega ikad’, a šef momčadi Toto Wolff kaže da mu ne smeta što imaju dva ‘alfa vozača’ i da ne žele ‘psića u bolidu’.

“Obojica su alfa vozači i to je dobro,” rekao je Wolff.

“Ne želimo psića u bolidu. Upravljat ćemo time koliko god možemo.”

Ukoliko Mercedes 2023. bude konkurentniji nego ove sezone, Wolffov zadatak održavanja ravnoteže i dobroga odnosa između vozača mogao bi biti puno teži jer će i ulog za koji se bore Hamilton i Russell biti puno veći.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari nakon Hamiltona doveo još dva pojačanja iz Mercedesa

Loic Serra i Jerome d'Ambrosio dva su nova pojačanja koja je Ferrari potpisao od jednoga o…