Lewis Hamilton kaže da mu nikad nije bila želja srušiti Schumacherov rekord od sedam naslova svjetskoga prvaka, nego ponoviti uspjehe svoga idola Ayrtona Senne koji je poginuo kada je Hamilton imao devet godina.

Hamilton je Sennu oduvijek isticao kao svoga idola čije je uspjehe htio ponoviti, a nakon što je prošle godine osvojio četvrti naslov prvaka mnogi su ga pitali ima li ambicije sustići Schumachera koji je u svojoj karijeri sedam puta bio svjetski prvak s dvije različite momčadi.

I Hamilton je svoja četiri naslova osvojio s dvije različite momčadi (iako s jednim proizvođačem motora), ali unatoč činjenici da se i dalje nalazi u najjačoj momčadi u Formuli 1 Britanac kaže da ne razmišlja o rušenju Schumacherova rekorda broja naslova.

Neke Schumacherove rekorde Hamilton je već srušio poput broja pole positiona (73, Schumacher 68) i broja startova iz prvoga reda (119, Schumacher 116), ali u broju naslova (7 naspram 49 i broju pobjeda (91 naspram 62) legendarni Nijemac i dalje je ispred.

“Ne, nikad mi to nije bila želja,” rekao je Hamilton na temu sustizanja Schumacherova rekorda od sedam naslova.

“Moj dječački cilj uvijek je bio učiniti nešto kao Ayrton. Nikad nisam zamišljao biti bolji od toga. Imati četiri naslova i još uvijek biti mlad i imati vremena ispred sebe… moram vidjeti što točno želim.”

“Neizbježno, želim peti naslov. Nikad nisam sanjao loviti Michaela ili druge naslove, ali jedno je poglavlje zatvoreno i to je način na koji želim pisati budućnost.”

Hamilton želi biti još bolji nego 2017.

Hamilton je četvrti naslov prvaka osvojio u duelu s Vettelom i osobno vjeruje da je to bila njegova najjača sezona, s obzirom na performanse i broj grešaka koje je napravio, a na svim utrkama osvojio je bodove.

Ali kaže da mu je jedina motivacija za dalje izazov kako biti još bolji.

“Kad sam se vratio treninzima, počeo sam vježbati i pitao se ‘zašto treniram’? Koja je moja motivacija? Gdje ću pronaći trening i želju za njim? Koji su ciljevi? Tek sam u posljednjih nekoliko dana vidio da bih mogao biti uz bok Fangiju [koji ima pet naslova] i to je prilično uzbudljivo.”

“Imali ste uspješnu godinu, kako se vratiti? Što je iduće? Jeste li još gladni? Želite li se i dalje vratiti tamo, sjediti i davati intervjue? Želite li i dalje pobjeđivati na utrkama i kvalifikacijama? Uživate li i dalje u vožnji bolida? Možete li biti bolji? U kojim područjima možete biti bolji?”

“Prilično je jednostavno. Želim nekako biti bolji nego prošle godine koja je po performansama po meni bila moja najbolja godina. Kako biti bolji od toga? Pokazalo se da je to bila jako, jako dobra godina, ali i dalje je puno područja u kojima se mogu poboljšati.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – Ferrari je koristio ‘puno manju snagu motora’ od svojih klijenata

Mercedes je u svom osvrtu na prva tri dana testiranja spomenuo da ne mogu točno predvidjet…