Lewis Hamilton priznao je da je prošle godine razmatrao prelazak u Ferrari i da je njihov veliki ljubitelj, ali da ne vidi razlog napustiti Mercedes s kojim želi ispisati F1 povijest.

Hamilton je u Mercedes stigao 2013. nakon šest godina u McLarenu gdje je 2008. osvojio naslov prvaka, a u šest godina provedenih u Mercedesu osvojio je četiri naslova prvaka i jednom završio drugi iza Rosberga.

Tijekom prošlogodišnjih pregovora s Mercedesom oko novoga ugovora, Hamilton je razmatrao mogući prelazak u Ferrari, najuspješniju F1 momčad svih vremena, koja momčadski naslov prvaka nije osvojila od 2008., a vozački naslov od 2007. kada je prvak postao Raikkonen.

“Morate shvatiti da je vjerojatno svakom vozaču u glavi da jednoga dana vozi za Ferrari,” rekao je Wolff u Barceloni.

“Oni su najveći F1 brend, najuspješniji povijesni brend Formule 1, i u potpunosti poštujem ako vozač ima želju voziti za Ferrari.”

Kimi Raikkonen Ferrari F1 2018 Australian GP Lewis Hamilton Mercedes Photo Ferrari

“Čak smo i mi unutar momčadi imali tu raspravu, s Lewisom smo raspravljali o tome i na kraju se složili po tom pitanju.”

Hamilton je na Wolffove komentare odgovorio potvrdno, ali da se ne sjeća o čemu su točno razgovarali.

“Ne sjećam se na što točno misli,” rekao je Hamilton.

“Kad ste u pregovorima mislim da je normalno da se uvijek spomene ime Ferrari. Toto je vrlo inteligentan čovjek, imali smo sjajne pregovore i sjajne razgovore.”

“S Mercedesom sam od 13. godine tako da mi je teško vidjeti se igdje drugo.”

“Ali nikad nisam tajio da sam ljubitelj Ferrarija, posebno Ferrarijevih automobila, i to nije tajna.”

“Planiram li prijeći negdje drugo? Još nisam osmislio plan za budućnost. U ovom trenutku uživam voziti za ovu momčad, nevjerojatno je što smo postigli zajedno, što smo postigli u posljednjih šest ili sedam godina.”

“Želim nastaviti raditi s momčadi kako bih im pomogao da postanu najuspješnija momčad svih vremena. To mi je trenutni cilj i jedini fokus.”

Hamilton Mercedes F1 2018 parf ferme engine cover Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…