Lewis Hamilton smatra da Mercedes ima još prostora za napredak u brzini u jednom krugu na novoj uličnoj stazi u Džedi, ali ohrabren je brzinom svoga bolida na dužim dionicama nakon prva dva slobodna treninga za VN Saudijske Arabije.

Potpuno nova staza u Džedi, koja je dizajnirana da bude najbrža ulična staza u povijesti Formule 1, opravdala je očekivanja iz perspektive vozača koji su bili oduševljeni brzinom i konfiguracijom, ali priprema guma za jedan brzi krug pokazala se prilično izazovnom.

Hamilton je bio najbrži na oba slobodna treninga održana u petak, a na drugom su on i momčadski kolega Bottas postavili dva najbrža vremena iako su najbrže krugove odvozili na medium komponenti Pirellijevih guma (C3).

Bez obzira na pozitivan dojam nakon prvoga dana, Hamilton smatra da Mercedes očekuje još posla po pitanju brzine u jednom krugu dok je dužim dionicama puno zadovoljniji.

“Staza je bila brza, nevjerojatno brza s puno prianjanja,” rekao je Hamilton.

“Kad uđete u ritam, prekrasna je za voziti. Prianjanje je bilo jako visoko od trenutka kad smo izašli na stazu i bilo je slično u obje sesije.”

“Promet može biti problem na ovoj stazi, podsjeća na Monako i udaljenost do drugih bolida u nekim trenucima je definitivno postala opasna.”

“Pokušali smo nekoliko stvari s našim postavkama, a iako nismo bili tako brzi u jednom krugu kao neki, naša brzina na dužim dionicama činila se prilično dobra.”

“Medium i hard gume bile su dobre, a soft je vjerojatno malo premekana za brze dijelove i čini se kao da guma pomalo popušta.”

“Općenito sam sretan s postavkama bolida, promijenili smo nekoliko stvari između sesija i radit ćemo s dečkima iz tvornice kako bismo se pobrinuli da imamo točne postavke za sutra.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…