Lewis Hamilton odgovorio je na komentare svoga bivšeg momčadskog kolege Rosberga koji je rekao da mu ponekad nedostaje konzistentnosti i smatra da mu je upravo ta vrlina donijela četvrti naslov prvaka.

Hamilton i Rosberg bili su momčadski kolege u Mercedesu od 2013. do 2016., a u četiri sezone Rosberg je Hamiltona pobijedio samo jednom (2016.) i tada uzeo naslov prvaka.

Rosberg je uoči početka sezone u Australiji komentirao da je Lewis gotovo nepobjediv na dobar dan, ali da zna biti pomalo inkonzistentan što je prilika za Bottasa ukoliko ga želi pobijediti u borbi za naslov.

Na FIA-inoj medijskoj konferenciji u Melbourneu Hamiltona su novinari pitali što kaže na takve tvrdnje iako nisu imenovali Rosberga.

“Mislim da sam prošle godine pokazao da to nije slučaj,” rekao je Hamilton koji se na to pitanje odjednom uozbiljio.

Nakon kraće pauze Hamilton je nastavio: “Mislim da postoji puno ljudi koji trebaju naslovnice, pretpostavljam da je ovo jedan način da se dođe do toga.”

“Cilj ove sezone je biti još konzistentniji nego prošle godine. A konzistentnost je razlog zašto sam prošle godine osvojio naslov.”

Rosbergovi komentari Hamiltonovih slabosti

Svjetski prvak iz 2016. kaže da je za pobijediti Lewisa Hamiltona potrebno odvoziti savršenu sezonu.

“Kad Lewis ima dobar vikend, gotovo je nepobjediv,” rekao je Rosberg za Sky Sports F1.

“On je nevjerojatno brz i možda najbolji vozač. Jedini način da pobijedite Lewisa je da budete 100% u svemu, da imate savršenu sezonu.”

“Inače nemate šanse.”

Rosberg je u četiri godine s Hamiltonom otkrio i neke njegove slabosti, a to su vikendi kad nije 100%. U tom slučaju, potrebno ga je ‘nagaziti’ što je više moguće i držati ga u tom stanju što duže.

“Lewisova slabost je to što je pomalo nekonzistentan,” rekao je Rosberg.

“Ima tih perioda kad jednostavno nije tu, a ako ste u mogućnosti napasti ga u tim periodima i zaista izvući maksimum iz toga, moći ćete ga držati dolje nešto duže.”

“Morate izvući maksimum iz toga, apsolutno. Sebastian je to prošle godine činio vrlo dobro.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Binotto – ‘Ovakve stvari se ne bi smjele događati’

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto razočaran je ishodom utrke u Brazilu u kojoj su …