Hamilton – ‘Odnos s Rosbergom trenutno jako dobar’

Lewis Hamilton and Nico Rosberg Mercedes W07 Hybrid podium celebrations Russia GP F1 2016 Foto Mercedes

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton kaže da je njegov trenutni odnos s momčadskim kolegom Rosbergom ‘zaista dobar’ jer su oboje postali zreliji s godinama.

Hamilton i Rosberg su momčadski kolege u Mercedesu od 2013., a otkako je Mercedes 2014. postao dominantan dvojac je slavio na 39 od 46 utrka.

Kako su se u tom periodu najčešće upravo oni borili za pobjedu, logično da je u njihovom odnosu bilo mnogo uspona i padova, a prvi ozbiljan incident dogodio se u Belgiji 2014. Posljednji put sudarili su se na ovogodišnjoj VN Španjolske kada je Rosberg kasno zatvorio unutarnju stranu na kočenju za četvrti zavoj, a Hamilton izgubio kontrolu na travi i oboje ih izbacio iz utrke.

“Zapravo trenutno imam jako dobar odnos s Nicom,” rekao je Lewis za britanski Mail.

“Jako, jako dobar. Iznenađujuće jer ni ja nisam očekivao da će biti tako dobar, ali pretpostavljam da to dolazi s godinama.”

“On je obiteljski čovjek, ima dijete i vjerojatno je u tom periodu odrastao i sazrio. Poštovanje koje imamo jedan prema drugome veće je nego ikad.”

“Sad pretežno raspravljamo o raznim stvarima. Bilo da smo nezadovoljni s nečim ili ne, razgovaramo o tome licem u lice. Ako imam problem, pokucat ću na njegova vrata i tražiti razgovor u četiri oka.”

“Nikad stvari ne rješavamo javno ili pred momčadi. Barem zasad nismo. Otvoreno si kažemo, “Hej, to nije bilo cool.” A on mi to kaže često koliko i ja njemu.”

“Jednoga dana plivao sam u bazenu u zgradi u kojoj živim u Monaku i pretpostavljam da me Nico vidio iz svoga stana. Došao je i sjeo na dasku za skakanje, a nakon što sam završio nekoliko krugova sjeli smo i pričali dvadeset minuta ili pola sata. U potpuno opuštenoj atmosferi.”

“Uvijek ćemo imati boljih i gorih trenutaka, bit će trenutaka kad ćemo se mrziti i voljeti, ali na kraju, kad se povučemo, dobijemo djecu i slično, poštovanje će uvijek biti tu,” rekao je Hamilton.

Rosberg je ove sezone slavio na pet, a Hamilton na dvije utrke – Nijemac vodi u poretku vozača s 24 boda više od Britanca, a do kraja prvenstva ostalo je još 13 utrka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari nije bio usredotočen na performanse na prvom danu

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da on i njegova momčad nisu bili usredotočeni na per…