Lewis Hamilton kaže da je jako zadovoljan što su nakon loših slobodnih treninga uspjeli izvući puno više performansi iz svoga bolida u kojem se kvalificirao na drugo mjesto, ispred glavnoga konkurenta za naslov prvaka Maxa Verstappena.

Hamilton i Bottas mučili su se na sva tri slobodna treninga na ulicama Bakua, ali uoči kvalifikacija u Mercedesu uspjeli pronaći postavke s kojim je bolid bolje uspio zagrijati gume za jedan brzi krug pa je Hamilton uspio završiti drugi iza najbržega Leclerca.

Bottas se nešto više mučio, nakon što je u prvom Q3 krugu pružio Hamiltonu zavjetrinu, a drugi krug, u kojem je Hamilton trebao njemu pružiti zavjetrinu, nije dočekao zbog Tsunodinoga sudara koji je izazvao prekid kvalifikacija.

“Uzevši u obzir teške okolnosti, oduševljen sam što smo uspjeli odvoziti ovakav krug, to definitivno nismo očekivali i ovo je tako monumentalan rezultat jer smo se cijeloga vikenda toliko mučili da nismo mogli vjerovati,” rekao je Hamilton.

“Ostali smo mirni i nastavili imati te teške razgovore u pozadini, izazivajući jedan drugoga i ne prihvaćajući ne kao odgovor.”

“Definitivno ovo nismo očekivali, bilo je izuzetno teško natjerati gume da rade, ovo je najveći izazov koji smo imali u posljednje vrijeme, kako bismo razumjeli svoj bolid.”

“Bolid nije bio sretan cijeloga vikenda, bilo je pomalo katastrofalno, tako da je biti ovdje, a čak je i Valtteri ušao u prvih deset, veliki korak naprijed i to je do sjajnoga rada cijele momčadi.”

“Najveći korak napravili smo između trećega treninga i kvalifikacija, otkrili smo nešto na kraju trećega treninga i nastavili pritiskati u tom smjeru. Bilo je jako teško i puno smo radili u tvornici i na stazi. Nadam se da su svi sretni, ali i dalje nas čeka veliki posao u utrci.”

Bottas kaže da se cijeli vikend mučio i smatra da nešto nije u redu jer je stalno bio na granici performansi, ali je daleko od prave brzine.

“Nešto nije u redu jer sam na granici, ali daleko od najbržih,” rekao je Bottas.

“Da sam pritiskao jače, završio bih u zidu. Ovoga vikenda bio je Lewisov red da odluči tko ide prvi iz garaže i u prvim Q3 pokušajima imao je moju zavjetrinu. Ja sam u drugom pokušaju pokušao uhvatiti Charlesovu zavjetrinu, ali crvena zastava prekinula je moj krug.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …