Lewis Hamilton sretan je što je uspio pobijediti na tako kaotičnoj utrci u Mugellu koju je označio kao jednu od najtežih koju je imao prilike iskustiti, ali je poželio da se Formula 1 ponovno vrati na stazu Mugello.

Nakon prekinute utrke u Monzi, prva F1 utrka u Mugellu donijela je još veći kaos s čak dva prekida utrke pa smo gledali čak tri uobičajena starta i tri izlaska sigurnosna automobila, a iako je izgubio vodstvo od Bottasa na startu Hamilton je uspio vratiti vodeću poziciju na drugom startu i zadržati ga do kraja utrke.

“Danas je bio jedan od najizazovnijih dana koje sam doživio, fizički i mentalno,” rekao je Hamilton.

“Prilično sam iscrpljen da budem iskren, ali fantastičan je osjećaj pobijediti na tako ludoj utrci. Čini mi se kao da smo imali tri utrke u jednom danu.”

“Bilo je nevjerojatno teško, prvi start nije bio sjajan i izgubio sam mjesto od Valtterija, ali drugi je bio bolji i uspio sam vratiti poziciju.”

“Nakon toga sam imao komotnu prednost, ali zatim je nastupila još jedna crvena zastava. Svašta se moglo dogoditi na tim ponovnim startovima, ali srećom, na posljednjem sam imao najbolji start i uspio zadržati poziciju.”

“Valtteri je stalno bio tu i nisam mogao napraviti ni najmanju pogrešku jer bi me inače prošao na pravcu.”

“Veliko hvala svima na stazi i u tvornicama za sav naporan rad. Ovo je briljantna staza i volio bih se tu vratiti u budućnosti.”

2020 Tuscan GP Bottas leads Hamilton Mercedes F1 W11 and Leclerc Ferrari SF1000 Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…