Lewis Hamilton vjeruje da ovogodišnji naslov prvaka vrijedi još više zbog posebnih okolnosti, bez obzira što će kalendar imati značajno manje utrka nego je izvorno planirano.

F1 sezona 2020. trebala je imati rekordan broj od 22 utrke, ali zbog koronavirusa zasad je potvrđeno samo osam utrka dok F1 šefovi očekuju između 15 i 18 utrka u konačnoj inačici kalendara.

Hamilton je prošle godine osvojio šesti naslov prvaka, peti u posljednjih šest godina, a ove godine želi izjednačiti Schumacherov rekord i osvojiti sedmi naslov.

Bez obzira na manji broj utrka, Hamilton vjeruje da će ovogodišnji naslov vrijediti ‘još više’ zbog okolnosti pandemije s kojom se još uvijek borimo te događaja u SAD-u koji su potaknuli novi val borbe protiv rasizma.

“Osvajanje naslova značilo bi više nego ikad jer je ovo tako značajna godina zbog ove pandemije s kojom se još uvijek svi borimo,” rekao je Hamilton u Austriji.

“Ali onda, na nešto osobnijoj razini, tu je i pokret ‘Black Lives Matter’ i borba protiv nepravde i nejednakosti – u vremenu smo u kojem se borimo i za nešto tako važno što se neće promijeniti u naše vrijeme, u našoj generaciji, nego za našu djecu.”

“Ovo je tako važan trenutak za nas tako da bi osvajanje naslova u ovo vrijeme bilo još važnije nego inače.”

Nedavno se pojavila ideja da će vozači uoči početka prve utrke sezone u Austriji kleknuti na koljeno u znak podrške spomenutom pokretu, ali čini se da se vozači još nisu dogovorili oko toga.

“Još nismo svi razgovarali, ali siguran sam da ćemo razgovarati tijekom vikenda,” rekao je.

“To nije nešto što mi je na vrhu prioriteta, pitali su me to već nekoliko puta, ali nije mi prioritet doći ovdje i klečati. Vidjet ćemo u nedjelju.”

“Što god učinimo, pokušat ćemo učiniti ujedinjeni. Važno je da ostanemo ujedinjeni ili postanemo ujedinjeni, u ovom sportu.”

“Zaista se moramo boriti protiv nejednakosti i nepravde, nije dovoljno obilježiti jedan utorak ili koji god dan i onda se vratiti normalnom životu, to se mora nastaviti.”

Mercedes će ove godine koristiti pretežno crni vizualni koncept za svoj F1 W11, vozači će imati crna odijela, a natpis ‘Black Lives Matter’ nalazit će se i na bolidima i na vozačevim kacigama.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin se u roku pet godina želi boriti za naslov prvaka

Šef Aston Martinove F1 momčadi Otmar Szafnauer kaže da je njihov krajnji cilj borba za nas…