Vodeći vozač prvenstva Lewis Hamilton kaže da VN Monaka nije pružila pravo utrkivanje jer su vozači doslovno krstarili kako bi sačuvali gume i do cilja došli sa strategijom jednoga ulaska u boks.

Pirelli je u Monako prvi puta ove sezone donio svoju novu najmekšu mješavinu guma hypersoft, a zbog uglavnom kratkih prvih dionica u utrci vozači su drugu i posljednju dionicu morali voziti vrlo dugo i pritom štedjeti gume.

Ricciardo je uz to imao i problema s motorom zbog kojega je izgubio oko 25% snage, ali Vettel mu nije mogao zaprijetiti na vrlo potrošenim ultrasoft gumama.

Hamilton nije oduševljen takvim scenarijem i smatra da takva vožnja nije bila uzbudljiva ni za vozače ni za gledatelje.

“Da, Daniel je danas odradio sjajan posao i super sam sretan zbog njega, ali na kraju smo samo štedjeli motor i gume i krstarili kako bismo bili sigurni da ćemo doći do cilja,” rekao je Hamilton.

“Ne znam je li to vama bilo uzbudljivo za gledati. Ako je, nema problema.”

“Red Bull je bio najbrži cijeloga vikenda i znali smo da će to biti slučaj.”

“Da, bilo bi lijepo da sam završio drugi, ali učinio sam sve što sam mogao. Ali bila je to zanimljiva utrka. Zapravo, nadam se da je bila zanimljiva utrka.”

‘Doslovno smo krstarili od šestoga kruga’

Nakon što je Ricciardo rekao da mu je drago što će u Kanadu Pirelli ponovno donijeti hypersoft, Hamilton je kratko dodao da današnja utrka nije ponudila pravo utrkivanje.

“Nemam što dodati osim da smo danas vjerojatno samo krstarili od šestoga kruga ili tako nešto. Doslovno smo krstarili. Tako da to zapravo i nije bilo utrkivanje.”

“Ne znam hoće li ista stvar biti i u Montrealu [gdje će vozači također voziti na hypersoftu, ultrasoftu i supersoftu].”

“Pretpostavljam da će [hypersoft] trajati nešto duže jer ima manje teških zavoja za gume.”

Vettel nije htio odgovoriti na pitanje o gumama.

“Ne, ne želim odgovoriti. Oprostite.”

Hamilton je i nakon VN Monaka vodeći vozač u poretku s 14 bodova više od Vettela, a od prvih šest utrka jedini je bio čak pet puta na pobjedničkom postolju.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…