Lewis Hamilton ponosan je na način na koji je vozio u prvoj dionici utrke dok je na medium gumama pokušao pratiti ritam bržih Ferrarija na softu, ali priznaje da je njihova brzina ‘malo upozorenje’ za Mercedes za preostale utrke ove sezone.

Hamilton je bio na oko tri sekunde iza Leclerca u trenutku kad je Ferrarijev vozač ušao u boks, ali je zahvaljujući virtualnom sigurnosnom automobilu izazvanog Vettelovim odustajanjem došao u vodstvo.

Time smo ostali uskraćeni za zanimljivu završnicu utrke u kojoj bi Hamilton jurio Ferrarije na značajno novijim soft gumama nakon duge uvodne dionice na mediumu, a ovako je Hamilton bez problema ostvario prvu pobjedu nakon VN Mađarske dok je Mercedesu ovo prva dvostruka pobjeda nakon VN Velike Britanije u srpnju.

“Kad smo krenuli na startni poredak, nisam imao puno prijanjanja. Bio sam pomalo zabrinut,” rekao je Hamilton.

“A onda smo malo izgubili u inicijalnoj fazi starta nakon čega nisam uspio ući u zavjetrinu jer je Charles ostao lijevo i dao Sebu zavjetrinu.”

“Pokušao sam se ušuljati iza Seba, ali tu je bio i McLaren [Sainz] pa nisam imao zavjetrine prema prvom zavoju i skoro sam izgubio još jedno mjesto.”

“Nakon toga sam samo pokušavao držati korak s njima, ali bili su to kvalifikacijski krugovi kako bih držao korak jer su bili tako brzi.”

“Bio je to ogroman izazov, ali na koji sam zaista ponosan.”

Mercedesova pobjeda u Rusiji prekinula je Ferrarijev niz od tri pobjede koji je započeo u Belgiji, a Hamilton je svjestan da će Mercedes do kraja sezone imati veliku borbu s Ferrarijem na svakoj utrci.

“Ova pobjeda dugo je dolazila i bio je ovo nevjerojatan posao cijele momčadi koja pritišće, uvijek pokušava biti inovativna. Nevjerojatno je inspirirajuće biti dio toga i rezultat utrke je nevjerojatan s obzirom na Ferrarijevu brzinu u prvoj dionici.”

“Kad imate ovakvu borbu, morate raditi punom parom, ništa ne ostaviti neprovjereno i propitivati svaku malu stvar koju možete učiniti bolje. Mi volimo taj izazov i zaista sam uzbuđen uoči idućih utrka.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes na Valentinovo prvi puta testira novi F1 W11

Aktualni svjetski prvaci svoj će novi F1 bolid za 2020. prvi puta isprobati na stazi 14. v…