Lewis Hamilton ponosan je što je uspio okrenuti svoju lošu formu sa slobodnih treninga za VN Kine i približiti se momčadskom kolegi Valtteriju Bottasu na samo dvije stotinke zaostatka, ali je i čestitao svom kolegi koji je cijeloga vikenda brži od njega.

Hamilton je na drugom i trećem treningu kasnio oko osam desetinki sekunde za Bottasom, ali je uspio pronaći bolje postavke bolida i u najvažnijem dijelu kvalifikacija smanjiti zaostatak na samo 0.023 s nakon što Bottas nije odvozio idealan krug u Q3.

“Mučim se s bolidom cijeloga vikenda i to se nastavilo i u kvalifikacijama, ali uoči Q2 sam napravio određene promjene, zajedno s promjenama na upravljaču i promjenom putanja, kako bih smanjio zaostatak,” rekao je Hamilton.

“Bolid se nije poboljšao tijekom kvalifikacija nego sam morao više raditi na tome da izvučem više iz njega.”

Bottas Hamilton Chinese GP F1 2019 post qualifying 1000th race Photo XPB Daimler

“Iskreno, prilično sam ponosan s poslom koji sam odradio ako se uzme u obzir koliko sam daleko bio na početku kvalifikacija.”

“Valtteri je bio brz cijeloga vikenda. Zaslužuje pole position.”

“On je bio posebno brz u prvom sektoru pa sam eksperimentirao za vrijeme kvalifikacija. Mislim da sam na kraju imao najbrži prvi sektor, ali bilo je prekasno.”

“Ali sve je u malim poboljšanjima, nije imalo veze s temperaturama guma, samo s ravnotežom bolida i ulaskom u ritam, korištenjem prijanjanja na pravim mjestima.”

“Kao što sam rekao, mučio sam se s bolidom, borio se s njim.”

“To je očito sjajan bolid, ali prvih nekoliko utrka uvijek je teško. Kasnije se to promijeni i počnete ga bolje razumjeti.

Bottas – ‘Srećom, bilo je dovoljno’

Bottas je cijeloga vikenda bio brži od Hamiltona koji ga je na kraju skoro pobijedio u odlučujućim trenucima u posljednjem dijelu kvalifikacija jer Bottas nije odvozio dovoljno dobar krug.

“Krug je bio u redu, ne u potpunosti kako sam htio, ali srećom bilo je dovoljno dobro za pole,” rekao je Bottas koji je posljednji pole position ostvario u Rusiji prošle godine gdje je u utrci kontroverzno propustio Hamiltona do pobjede.

“Bolid je ovoga vikenda bio zaista dobar, Lewis se također uspio puno poboljšati tijekom kvalifikacija i bilo je super blizu.”

Bottas Hamilton Vettel Chinese GP F1 2019 post qualifying 1000th race Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…