Lewis Hamilton napokon je potpisao novi ugovor s Mercedesom koji će vrijediti za ovu sezonu nakon što je prošle sezone osvojio sedmi naslov prvaka i šesti s Mercedesom.

Hamilton i Mercedes odgodili su pregovore oko novoga ugovora nakon F1 sezone 2020. kako bi se mogli usredotočiti na prvenstvo, a pregovori su se dodatno oduljili nakon što je Hamilton pokupio COVID-19.

Iako su obje strane tvrdile da je novi ugovor pitanje formalnosti, odugovlačenje s potpisivanjem ugovora potaknulo je teorije da se dvije strane ne mogu dogovoriti oko detalja novoga ugovora, uključujući plaću i trajanje ugovora.

Ali danas su Hamilton i Mercedes potvrdili da su potpisali novi jednogodišnji ugovor koji vrijedi do kraja F1 sezone 2021.

“Izbuđen sam što ulazim u svoju devetu sezonu s Mercedesom,” rekao je Hamilton.

“Naša je momčad ostvarila nevjerojatne stvari i veselimo se nastaviti graditi naš uspjeh i kontinuirano se poboljšavati na stazi i izvan nje.”

Član Daimlerova upravnoga odbora Markus Schäfer oduševljen je što je Mercedes zadržao najuspješnijega vozača u povijesti F1 koji ove godine može dodatno učvrstiti svoju poziciju među F1 velikanima i osvojiti osmi naslov prvaka.

“Jako smo sretni zadržati najuspješnijega F1 vozača u trenutnoj eri u najuspješnijoj F1 momčadi trenutne ere,” rekao je Schäfer.

“Lewis nije samo nevjerojatno talentiran vozač nego i jako naporno radi za svoja postignuća i izuzetno je gladan.”

“Dijeli svoju strast za performansama s cijelom momčadi i zato je ta suradnja postala tako uspješna.”

“Ali on je ujedno i velika srca i brine se za svijet oko sebe na koji želi ostaviti utjecaj. Kao kompanija, mi dijelimo taj osjećaj odgovornosti i ponosni smo lansirati novu zajedničku fondaciju kako bismo povećali raznolikost u Formuli 1.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Mercedes i dalje zaostaje kao mi prošle godine’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto upozorava da se Mercedes još uvijek nije vratio u borbu z…