2024-Saudi-Arabian-GP-Russell-leads-Hamilton-Photo-Daimler-Mercedes

Lewis Hamilton kaže da mu nije zabavno utrkivati se ili završiti utrku na devetom mjestu i poziva Mercedes da napravi veće promjene na dizajnu bolida F1 W15 kako bi se mogli približiti Red Bullu.

Mercedes je nakon dvije razočaravajuće sezone odlučio značajno redizajnirati prošlogodišnji bolid u nadi da će 2024. biti konkurentniji, ali nakon prve dvije utrke u prosjeku su bili treća ili četvrta momčad po brzini što ih trenutno drži na četvrtom mjestu u poretku.

Prva utrka sezone u Bahrainu bila je nešto bolja za Mercedes zbog manjka brzih zavoja, ali izuzetno brza ulična staza u Saudijskoj Arabiji istaknula je njihove nedostatke pa su bili sporiji od Red Bulla, Ferrarija, Aston Martina i McLarena.

Mercedes je ostavio Hamiltona na stazi za vrijeme sigurnosnoga automobila pa je u boks ušao tek u 36. krugu, a Hamilton se nakon promjene s medium guma na soft vratio na devetom mjestu iza Norrisa gdje je i završio.

Dok je jurio za McLarenom, Hamilton je u nekoliko navrata komentirao veliku prednost u brzini koju je MCL38 imao u brzim zavojima dok je Mercedes F1 W15 bio brži na pravcima, što je demonstrirao i Piastri koji se mučio prestići Hamiltona iako je bio brži po krugu.

“Bolid je relativno dobar pri malim brzinama i nije tako loš pri srednjim brzinama, ali pri velikim smo miljama udaljeni”, rekao je Hamilton.

“Kao da sam bio u drugoj kategoriji kada sam prolazio kroz brze zavoje.”

“Sigurno je frustrirajuće biti tri godine zaredom u gotovo istoj poziciji. Definitivno je teško, ali pognut ćemo glave i nastaviti raditi. Znam da svi u tvornici pritišću koliko god mogu.”

Hamilton poziva na velike promjene

“Definitivno moramo napraviti neke velike promjene. Možda nismo napravili dovoljno velike promjene. Ako pogledate tri momčadi ispred nas, one još uvijek imaju drugačiji koncept od onoga gdje smo mi u nekim područjima. Dakle, imamo neke performanse za dodati, to je sigurno,” smatra Hamilton.

Kada je Hamilton objavio prelazak u Ferrari 2025. neki su sumnjali da je tako odlučio zato jer je vidio da novi Mercedesov bolid ne obećava.

“Ne bih rekao da se zabavljam”, priznao je Hamilton.

“Utrkivati se za deveto mjesto ili završiti deveti definitivno nije zabavno, ali zapravo uživam u samom utrkivanju.”

“Lovio sam i pritiskao koliko god sam mogao, maksimalno sam iskoristio sve što sam imao u bolidu, bio sam na granici, samo je, nažalost, stvarno nedostajalo performansi u brzim zavojima gdje su gazili po nama.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…