Lewis Hamilton nije zabrinut nešto lošijim izdanjima na posljednje dvije utrke sezone u Brazilu i Abu Dhabiju jer zna da nakon osvajanja naslova nije imao jednako ozbiljan pristup nego je puno vremena provodio u slavlju i zabavi.

Hamilton je devetim mjestom u Meksiku osvojio četvrti naslov prvaka, ali je nešto lošijim nastupima na posljednje dvije utrke priliku za pobjedu pružio momčadskom kolegi Bottasu koji je u Brazilu izgubio od Vettela, ali je u Abu Dhabiju slavio s pole positiona.

Britanac kaže da je dao sve od sebe kako bi pobijedio momčadskog kolegu, ali da za to jednostavno nije bilo mogućnosti zbog konfiguracije staze.

“On je odradio nevjerojatan posao s time što me je zadržao, ali bila je to sjajna utrka. Dao sam sve od sebe u svakom krugu, ali ovdje je jako teško pretjecati kad dođete u posljednji sektor.”

“Inženjeri kažu da morate biti 1.4 sekunde brži kako biste mogli nekoga prestići. To što sam uspio doći bliže od toga znači da sam imao dobru brzinu. Ali kad se približite unutar 1.2 sekunde je kao da ste udarili u zid i bolid stane.”

Hamilton nakon osvajanja naslova nije imao isti pristup

Nakon što je u Meksiku osvojio četvrti naslov, Hamilton se razbio u kvalifikacijama za VN Brazila, a u Abu Dhabiju izgubio od Bottasa i u kvalifikacijama i u utrci i to na stazi gdje je Mercedes bio uvjerljivo najbrži.

Ipak, Hamilton ne brine da će se takav trend nastaviti iduće sezone jer će i njegov pristup biti drukčiji.

“Nemam nikakvih briga oko toga,” rekao je Hamilton.

“Mislim da je jasno da kad osvojite naslov da se nešto promijeni.”

“Sve što mogu reći je da sam u tjednu nakon osvajanja naslova puno slavio s obitelji i to je ono što radite. Mogu vam reći i da to nisam radio ni prije jedne druge utrke.”

“Tako da razina sna i energije sigurno nije bila ista na posljednje dvije utrke. Ali i dalje sam im pokušao pristupiti na isti način.”

“Ali ako im ne pristupite na isti način nema šanse da ćete imati iste performanse.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…