Lewis Hamilton smatra da će dolazak Georgea Russella u Mercedes pomoći dati novu energiju cijeloj momčadi i da će mladi britanski vozač nastaviti rasti i razvijati se i time pomoći momčadi da nastavi napredovati.

Russell će nakon tri godine u Williamsu iduće godine voziti za Mercedes uz sedmerostrukoga svjetskog prvaka Hamiltona koji mu je bio uzor u mlađim danima karijere, a Bottas će nakon pet godina napustiti Mercedes i voziti za Alfa Romeo.

Iako je Hamilton isticao Bottasa kao kolegu s kojim bi htio nastaviti raditi i 2022., nakon objave da se Mercedes odlučio za Russella dao je podršku budućem momčadskom kolegi kojega je nazvao ‘nevjerojatno talentiranim’.

“On je dio te mlade generacije, mislim da je sjajno da dolazi novi val talenata, oni su budućnost ovoga sporta,” rekao je Hamilton u Monzi.

“Mislim da će svježa krv u našoj momčadi biti sjajna, ja sam tu starac… i mislim da će to dati novu energiju cijeloj momčadi, znajući da imaju novoga mladog vozača koji dolazi i koji je super gladan i koji će gurati cijelu momčad naprijed.”

“Gledao sam Georgea kako napreduje kroz Formulu 3, GP2 i naravno gledao sam puno njegovih utrka, njegovih pretjecanja. Nema sumnje da je nevjerojatno talentiran.”

“Nisam gledao u detalje gdje je slab, ne ulažem puno energije u to. Samo znam da će nastaviti rasti i biti jači, čak i u preostalih devet utrka [ove sezone], a iduće godine će nastaviti u istom tonu, to je sigurno.”

Hamilton je pohvalio i Bottasa s kojim je osvajao naslove prvaka otkako se Rosberg na kraju 2016. povukao iz Formule 1.

“Bilo je nevjerojatno, uživao sam u tome, bilo je to nevjerojatno putovanje.”

“Dobio sam prijatelja kroz to vrijeme i pomogli smo momčadi da ostvari četiri naslova prvaka u tom periodu.”

“I dalje pokušavamo završiti sezonu kako treba, ali ujedno sam i zaista uzbuđen oko novoga poglavlja u njegovom životu. Sve što smo naučili zajedno on će nastaviti koristiti, rasti i poboljšavati se.”

U posljednje četiri sezone, u kojima je Hamilton postao prvak, Bottas je dvaput uspio završiti drugi u poretku vozača – 2019. i 2020. – ostvarivši pritom devet pobjeda i 54 pobjednička postolja.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…