2022-Singapore-GP-Hamilton-Sainz-Norris-Alonso-Gasly-first-lap-start-Photo-Daimler-Edited-by-MAXF1net.jpg

Lewis Hamilton kaže da je utrka u Singapuru bila prilično loša za njega nakon dvije velike pogreške u duelima s Carlosom Sainzom i Sebastianom Vettelom i ispričao se svojoj momčadi, ali kaže da se ‘neće kažnjavati’ zbog lošega nastupa i da se okreće idućoj utrci u Japanu.

Izgubivši poziciju nakon upitnoga Sainzovog poteza na startu, koji ga je prisilio da skrati drugi zavoj, vozač Mercedesa se našao na četvrtom mjestu, gdje je proveo veći dio utrke iza Pereza, Leclerca i Sainza.

Borba Sainza i Hamiltona nastavila se sve dok Britanac nije napravio pogrešku u 7. zavoju u 33. krugu, blokirao kotače i udario u zaštitnu barijeru, oštetivši tako svoje prednje krilo, neposredno prije nego što je većina vozača počela slijediti Russellov primjer i prijeći na gume za suho.

Vrativši se u utrku na devetom mjestu, Hamilton se našao iza Vettela, a dok su se dva svjetska prvaka borila, Hamilton je napravio još jednu pogrešku u posljednjem krugu što je omogućilo Verstappenu da osvoji osmo mjesto i kasnije sedmo jer je do kraja posljednjega kruga prestigao i Vettela.

“Nemam baš previše emocija u ovom trenutku,” rekao je Hamilton

“Prilično sam ravnodušan, prilično loš dan da budem iskren. Ali osjećam se dobro, samo se veselim sutrašnjem danu.”

“Od tada sam znao da je sve gotovo,” rekao je o svojoj prvoj pogrešci u duelu sa Sainzom.

“Ali takve se stvari događaju. Mislim, neću se kažnjavati za pogrešku. Bili su to vrlo nezgodni uvjeti, rekao bih za sve, i mislim da je naš automobil, bez obzira na probleme koje imamo s ovim bolidom, povećan po kiši kada je mokar. To je jako, jako težak bolid za vožnju po kiši.”

Upitan je li bez svoje prve pogreške mislio da je pobjedničko postolje bilo moguće, Hamilton smatra da je bilo.

“Možda bismo ga potencijalno osvojili ranijim ulaskom u boks,” rekao je četverostruki pobjednik u Singapuru iz 2009., 2014., 2017. i 2018.

“Nadao sam se tome i to je bilo ono na čemu sam radio, ali sve je nestalo kad sam blokirao kotače.”

“Mislim da bih mogao postići slična vremena kao i momci ispred, ali nisam mogao jer sam bio zapeo iza njega. Mislim da bih bio treći da bih ostao s momcima ispred. Dakle, moje isprike momčadi, živimo i učimo, a ja ću se oporaviti.”

Upitan o radijskoj poruci prema momčadi na početku utrke kada je propitivao izbor guma, Hamilton je rekao da su korištene gume bile bolje.

“Odvozio sam krug do startnoga poretka na korištenom setu intermediate guma i stavio novi prije starta – i bilo je užasno. Trebalo mi je nekoliko krugova za porast temperatura.”

“Iz nekog razloga ne možemo zagrijati naše gume tako brzo kao ostali. I u mokrim i u suhim uvjetima. Tako da zapravo ne razumijemo zašto. Ali onda se možda tu nešto događa u smislu temperatura, jer onda na dugoročno na suhom imamo dobru dugovječnost.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da se odnos s Hamiltonom neće pogoršati ako se Mercedes vrati pobjedama

George Russell smatra da se njegov dobar odnos s Lewisom Hamiltonom neće pogoršati ukoliko…