Lewis Hamilton kaže da se cijelu utrku mučio s oštećenim bolidom nakon incidenata u prvom krugu iako je u drugoj dionici utrke uspio zadržati Sebastiana Vettela na 14 krugova novijim hard gumama.

Hamilton se nakon teškoga prvog kruga u kojem je pao na peto mjesto uspio oporaviti i vratiti na treće mjesto iza dva Ferrarija, a ključan potez Mercedes je povukao u 23. krugu kada su pozvali Hamiltona u boks po novi set hard guma.

Iako se Hamilton isprve žalio da na hard gumama neće moći doći do kraja, na njima je odvozio 48 krugova i uspio zadržati Vettela u Ferrariju koji je produljio svoju prvu dionicu kako bi imao novije gume u završnici.

Hamiltonu je posao otežao i oštećen bolid koji je imao rupu na podnici ispred stražnjeg desnog kotača, a do oštećenja je došlo u prvom krugu kada se borio s Verstappenom prije nego su oboje završili na travi.

“Imali smo prilično veliko oštećenje na bolidu pa je utrka bila prilično teška, mučio sam se,” rekao je Hamilton koji je u Meksiku ostvario desetu pobjedu ove sezone.

“Morao sam biti koncentriran. Druga dionica utrke činila se prilično dugom, ali sam zahvalan na današnjem danu.”

Lewis Hamilton Mexican GP F1 2019 Friday close Photo Daimler

“Ovdje smo došli misleći da ćemo biti na krivoj nozi, znajući da je ovo teška utrka za nas, ali uspjeli smo.”

Na pitanje je li razočaran što će morati još čekati za potvrdu šestoga naslova prvaka, Hamilton je odgovorio negativno.

“Ne, ne smeta mi, volim utrkivanje i razmišljam utrku po utrku. Ovo je utrka na kojoj sam već neko vrijeme htio pobijediti [pobijedio je 2016.] pa sam nevjerojatno zahvalan na današnjoj prilici.”

Hamilton uoči posljednje tri utrke prvenstva ima 74 boda prednosti ispred Bottasa koji na idućoj utrci u Austinu mora smanjiti Hamiltonovu prednost na 51 bod što znači da mora osvojiti čak 23 boda više od Hamiltona.

Osmo mjesto Hamiltonu jamči osvajanje naslova prvaka ukoliko Bottas pobijedi, a ukoliko Bottas bude drugi ili lošiji Hamilton je svjetski prvak čak i ako ne osvoji nijedan bod.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik prve utrke sezone, Norris na postolju u uzbudljivoj završnici

Valtteri Bottas uvjerljivo je slavio na prvoj utrci sezone u Austriji, a Lewis Hamilton za…