Lewis Hamilton nada se da će njegova momčad u tjedan dana uspjeti nešto učiniti kako bi smanjili deficit brzine na ravnim dijelovima u odnosu na Ferrari jer će u suprotnom opet morati ograničavati štetu.

Mercedes je bio najbrži veći dio ove sezone, ali na stazama s nižim downforce zahtjevima najbrži je bio Ferrari iako su tek na 13. utrci u Belgiji uspjeli doći do pobjede zahvaljujući timskom radu Leclerca i Vettela.

Leclerc je bio dominantan u kvalifikacijama, ali znalo se da će zbog nižeg downforcea Ferrari više trošiti gume u utrci zbog čega je Hamilton u posljednjem krugu bio na manje od sekundu iza vodećeg čovjeka utrke.

Iduća utrka vozi se na superbrzoj Monzi gdje će Ferrari donijeti novu specifikaciju motora za Leclerca i Vettela, a Hamilton se nada da Mercedes može nešto učiniti kako bi smanjili zaostatak na pravcima.

“Općenito, bio je to težak vikend, ali zaista sam sretan što smo imali solidne kvalifikacije i solidnu utrku,” rekao je Hamilton koji je 11. puta na prvih 13 utrka završio na postolju.

“Naravno, uvijek želite pobijediti na dan utrke, ali dao sam apsolutno sve što sam imao.”

“Ferrari je bio vrlo jak, ali biti im tako blizu na kraju utrke znači da imamo puno pozitivnih stvari izvući iz ovoga vikenda.”

“Sretan sam zbog Charlesa, odradio je fantastičan posao cijeloga vikenda i čestitam mu.”

“Mi imamo puno posla kako bismo uhvatili Ferrari na pravcima u iduća četiri dana, ali ako itko to može učiniti to je ova momčad. Nadam se da ćemo idućega vikenda u Monzi imati još jednu napetu utrku.”

Wolff – ‘Nije realno pronaći 15 km/h u pet dana’

Hamilton leads Bottas Mercedes Belgian GP F1 2019 Photo Daimler

Mercedesov Toto Wolff nešto je realniji od Hamiltona jer je svjestan da je brzina na pravcu jedna od slabosti njihovoga F1 W10 i da tu ne mogu ništa učiniti u nekoliko dana. To je cijena fantastičnih performansi na većini staza, ali gube na stazama na kojima nije potreban toliki downforce koji ih usporava na pravcima.

“Ne mislim da možemo pronaći 15 km/h u idućih pet dana,” rekao je Wolff.

“Ali tako je kako je, ne žalim ose. Moramo se pripremiti najbolje što možemo za Monzu. Znamo da to nije staza koja nam odgovara, ali Ferrariju hoće i moramo odraditi najbolji mogući posao.”

“A u nedjelju smo puno bliže, čak i na brzim stazama [manja potrošnja guma zbog više downforcea].

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – ‘Red Bull će osvojiti naslov ako jako brzo ne poboljšamo bolid’

Mercedes smatra da će Red Bull osvojiti naslov prvaka ukoliko brzo ne poboljšaju svoj F1 W…