Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nada se da će njegova bivša momčad McLaren iduće godine biti konkurentnija nakon tri vrlo teške godine s Hondom u kojima nisu bili na pobjedničkom postolju.

Hamilton je 2007. debitirao s McLarenom kada mu je momčadski kolega bio dvostruki i aktualni svjetski prvak Fernando Alonso, a nakon osvajanja naslova 2008. Britanac je na kraju 2012. prešao u Mercedes s kojima je osvojio još tri naslova prvaka.

Otkako je Hamilton otišao u Mercedes, McLaren nije nijednom pobijedio, a na postolju su bili samo jednom, na prvoj utrci 2014.

McLaren će 2018. koristiti Renaultove motore i nadaju se da će se ponovno boriti za postolja i pobjede s vrlo jakom vozačkom postavom Alonso – Vandoorne.

“Imao sam sjajnu borbu s Fernandom na kraju sezone u Meksiku,” rekao je Hamilton.

“Volio bih imati puno više borbi s njim, u izjednačenijim uvjetima, jer su prošli kroz tako teška vremena.”

“Kako sam od 13. godine odrastao s McLarenom, za vrijeme kvalifikacija uvijek gledam gdje je Fernando i pratim njihov napredak.”

“McLaren ima prirodno mjesto u mom srcu jer sam s njima toliko toga postigao.”

“Zaista se nadam da će iduća godina biti uspješna za njih i zaista se nadam da ćemo se boriti s njima. McLaren zaslužuje biti na vrhu.”

“Oni su fantastična momčad s nevjerojatnom poviješću. Nevjerojatno sam ponosan na ono što je Ron učinio s momčadi i nema veze tko je preuzeo vodstvo, za mene će to uvijek biti Ronova momčad.”

“Nadam se da će s novom pogonskom jedinicom biti blizu nas i da će se još jedan nevjerojatni svjetski prvak boriti s nama za svjetsko prvenstvo.”

McLaren posljednje tri godine nije zabilježio rezultat bolji od petoga mjesta, a 2017. su završili na devetom mjestu u poretku konstruktora.

Hamiton Alonso McLaren MP4-22 Hungarian GP F1 2007 Photo LAT

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso i Ocon će imati jednak status u momčadi

Alpineov CEO Laurent Rossi kaže da će njihovi vozači Fernando Alonso i Esteban Ocon imati …