Lewis Hamilton kaže da se ove godine žrtvovao više nego ikad kako bi u čudnim okolnostima za sve osvojio rekordni sedmi naslov svjetskoga prvaka s kojim se izjednačio s Michaelom Schumacherom, što nije sanjao ni u ‘najluđim snovima’.

Hamilton je tri utrke prije kraja osigurao sedmi naslov prvaka, šesti u posljednjih sedam godina, a jedini konkurent bio mu je momčadski kolega Bottas koji je imao katastrofalnu utrku u kojoj se izvrtio pet puta i ostao bez bodova.

“Znam da često kažemo, ili bar ja kažem, da je nešto izvan mojih najluđih snova, ali mislim da sam cijeli život potajno sanjao nešto veliko poput ovoga,” komentirao je Hamilton svoje rekordno postignuće.

“Ali uvijek mi se to činilo preveliko. Sjećam se kad je Michael osvajao ta prvenstva, svi ostali smo radili što smo mogli bolji posao i teško je osvojiti i jedan naslov, a kamoli dva ili tri.”

“Zato je osvojiti sedam naslova nezamislivo. Ali kad radite s tako sjajnom skupinom ljudi i kad komunicirate s njima, vjerujete im i slušate jedni druge, onda nema kraja onome što možemo zajedno učiniti.”

“Tako sam ponosan na ono što smo učinili. A njihovo povjerenje u mene, kao što su to pokazali danas [kad je Hamilton odlučio ostati na starim gumama unatoč najavljenoj kiši], dolazi s iskustvom.”

“Ova godina bila je tako teška, nisam izlazio, nisam išao na večere, samo sam ostajao u svom mjehuriću.”

“Svaki dan sam dobivao poslugu u sobu, ništa posebno uzbudljivo, jer sam imao prvenstvo za koje sam se morao boriti.”

“Mislim da sam se ove godine žrtvovao više nego ikad u svom cijelom životu. To je ovu godinu učinilo prilično teškom.”

“Uspomene poput ovih želim podijeliti sa svojom obitelji čim ću moći, biti sa svojim prijateljima. Želim podijeliti ovaj uspjeh s njima.”

2020 Turkish GP Hamilton after the race 7th title Photo Daimler

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc je znao da Hamilton dolazi kad je potpisao novi ugovor

Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom …