Hamilton se tresao nakon što je dobio Senninu kacigu

Lewis Hamilton kaže da se tresao nakon što je nakon kvalifikacija dobio originalnu Senninu kacigu jer na VN Kanade izjednačio njegov rekord broja pole positiona.

Hamilton je na istoj stazi na kojoj je 2007. osvojio prvi pole position i prvu pobjedu došao do šestoga pole positiona u Kanadi u 11 nastupa i izjednačio Sennin rekord od 65 pole positiona, a do Schumacherova rekorda sada ga dijele tek tri pole positiona.

Britanac je odvozio 1:11.459, novi rekord staze Gilles Villeneuve koji je brži od njegova prošlogodišnjeg pole positiona za 1.4 sekunde, a za vrijeme intervjua na stazi dobio je Senninu kacigu koju je Brazilac koristio u utrci, poklon njegove obitelji.

Hamilton je bio dirnut tom gestom i priznao da se tresao i ostao bez teksta.

“Ayrton…znam da je mnogima od vas bio najdraži vozač i isto je i sa mnom, bio je vozač koji me inspirirao da budem tu gdje jesam,” rekao je Hamilton.

“Izjednačiti njegov rekord i dobiti ovaj poklon najveća je čast i zato veliko, veliko hvala Senninoj obitelji.”

“Montreal je tijekom godina bio dobar prema meni, danas sam imao blisku borbu s Ferrarijima koji su bili tako brzi, brzi su cijele godine.”

“Pritiskao sam, imao sjajnu potporu i htio im dati sjajan krug, srećom u tome sam i uspio.”

“Krug je bio sexy! Sjajan krug, ne mogu vjerovati da sam ga tako dobro spojio.”

“Momčad je odradila sjajan posao i naučila iz naših pogrešaka u posljednjoj utrci pa ovo dugujem njima.”

Hamilton je u Montrealu s pole positiona startao 2007., 2008., 2010., 2015. i 2016., a sutra će po šesti puta u karijeri startati prvi na ovoj stazi.

Pole position iz 2010., kojega je ostvario na posljednjim kapima goriva, jedini mu je pole position u toj sezoni čime je jedini aktivni vozač koji je u svim sezonama ostvario barem jedan pole position i jednu pobjedu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…