Lewis Hamilton kaže da je siguran da se neće sudariti sa svojim momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom kao što je to u prošlosti bio slučaj s Nicom Rosbergom i ne očekuje ponavljanje situacije iz 2016. kada su odnosi s Rosbergom bili u najgorem stanju.

Hamilton je četiri sezone bio momčadski kolega Rosbergu koji je jedini vozač koji je u istom bolidu osvojio više pole positiona od njega (11:7 u 2014.) i koji ga je pobijedio u borbi za naslov 2016., a Bottas u prve dvije sezone u Mercedesu nije bio ozbiljna prijetnja peterostrukom svjetskom prvaku.

Ove godine Bottas je brži i jači, a on i Hamilton su na sve četiri utrke 2019. zauzeli prva dva mjesta pa se nameće pitanje hoće li se u novonastaloj situaciji ponoviti odnos Hamiltona i Rosberga.

Šef momčadi Toto Wolff je nakon VN Azerbajdžana, u kojoj su se Hamilton i Bottas ‘prijateljski’ borili za vodstvo rekao da u njihovom odnosu vidi tragove odnosa Hamiltona i Rosberga, ali Hamilton smatra da se to neće ponoviti.

hamilton-rosberg-abu-dhabi-f1-2016-foto-xpb
Hamilton i Rosberg nakon kvalifikacija za VN Abu Dhabija 2016.

“Kad je Toto rekao da vidi tragove toga odnosa, vidio je tragove toga. Postoje stvari koje se događaju u pozadini i za koje nećete znati. Ne mislim da je mjesto za razgovor o tome,” rekao je Hamilton o odnosu s Rosbergom čije je detalje još prije nekoliko godina najavio objaviti u svojoj knjizi nakon završetka trkaće karijere.

“Ovdje nemamo toga, imamo sjajnu energiju u momčadi, poštovanje je tu.”

“Dogovorili smo pravilo koje nam osigurava da završimo prvi i drugi, podupiremo jedan drugoga.”

“Ne očekujte da će se prošlost ponoviti. Naš odnos uvijek će biti pun poštovanja, naš glavni cilj za momčad je završiti na vrhu, a ja sam timski igrač.”

“Nećemo se sudariti, to je sigurno.”

‘Moglo bi biti napetosti’

Bottas vodi u prvenstvu s bodom prednosti ispred Hamiltona zahvaljujući najbržem krugu u Australiji za koji je dobio dodatan bod, a Hamilton ove sezone još nije odvozio nijedan najbrži krug.

Hamilton je rekao da ne očekuje da će mu Bottas biti jedini konkurent ove sezone, ali da je svjestan da bi moglo biti napetosti.

“Moglo bi biti napetosti,” priznao je Hamilton.

“Ključno je da smo timski igrači. Nismo ovdje zbog sebe.”

“Plaćeni smo da pobjeđujemo za momčad i da isporučujemo rezultate.”

“Sve dok razmišljamo o tome, ne bismo trebali imati problema.”

Lewis Hamilton and Nico Rosberg Austrian GP F1 2016 Foto f1fanatic
Hamilton lovi Rosberga na VN Austrije
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Raikkonen – ‘Singapur je kao i svaki drugi trkaći vikend’

Kimi Raikkonen kaže da je utrkivanje u noćnim uvjetima u Singapuru isto kao i na svim drug…