Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija ‘sramotna’, ali inzistira da nema veze s pritiskom u borbi za naslov prvaka.

Hamilton je izgubio stražnji kraj na ulasku u boks u trećem dijelu kvalifikacija kada je došao zamijeniti intermediate gume s gumama za suhe uvjete, zabio se u zid i oštetio prednje krilo.

Zato je Hamilton izgubio dodatno vrijeme u boksu, kao i njegov momčadski kolega Bottas koji je čekao na svoju promjenu guma, pa Mercedesovi vozači nisu stigli odvoziti dva brza kruga na gumama za suho.

Hamilton nije uspio zagrijati svoje soft gume u tako kratkom vremenskom periodu te nije uspio popraviti svoja vremena u prva dva sektora dok se u trećem sektoru izvrtio i pri maloj brzini udario stražnjim krajem u barijere.

Uoči vikenda Hamilton je rekao da se Verstappen možda nalazi pod pritiskom jer se prvi puta bori za naslov, a nakon dvaju pogrešaka u kvalifikacijama Britanac smatra da one nemaju veze s pritiskom.

“To zaista nema nikakve veze s pritiskom, iskreno,” rekao je Hamilton.

“To zaista nije bio scenarij u kojem ste pod pritiskom. Doslovno, greške se događaju.”

Hamilton je dodao da je u boks ušao nešto brže nego inače jer je znao da će mu dodatno vrijeme koje može provesti na stazi na gumama za suho biti dragocjeno.

“U prijašnjim ulascima u boks, možete ući stvarno sporo,” rekao je.

“Staza se sušila i prianjanje je bilo prilično dobro. Ušao sam samo malo brže nego inače i izgubio stražnji kraj i otklizao u zid.”

“Da, naravno, to je sramotno. Razočaran sam sa sobom, ali sranja se događaju. Svi griješimo, a ovo nije nešto što očekujete od svjetskoga prvaka.”

Hamilton smatra da se njegove greške gledaju pod posebnom pažnjom zbog uspjeha koji je ostvario u karijeri.

“Problem kad ste uspješni kao ja je što je bilo što osim savršenstva daleko od očekivanoga,” rekao je.

“Ja sam samo čovjek. Sutra ću se vratiti usredotočen i nadam se pružiti dobru utrku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…