Lewis Hamilton kaže da je fantastično vidjeti da se nekoliko momčadi približilo Mercedesu u odnosu na prošlu godinu, a ne samo Red Bull koji je postao stalna prijetnja svjetskim prvacima, i smatra da ih to stavlja pod dodatan pritisak.

Mercedes je bio najbrži na oba slobodna treninga, a dok je Bottas bio najbrži na prvom Hamilton je bio najbrži na drugom treningu dok je Leclerc u Ferrariju bio manje od dvije desetinke iza najbržega vremena.

Osim Ferrarija, na današnjim treninzima jako su dobro izgledali i vozači Alpinea i AlphaTaurija dok je McLaren bio usredotočen na evaluaciju novih aerodinamičkih dijelova koje su donijeli u Barcelonu te nisu izvukli maksimum u jednom brzom krugu.

“Bio je to dobar start vikenda, staza je sjajna i naš balans bolida sličan je kao na prošloj utrci,” rekao je Hamilton koji je u Španjolskoj slavio u posljednje četiri godine i triput startao prvi.

“Izgleda prilično blizu, ali mislim da imamo dobru brzinu. Razumijemo svoj bolid i znamo u kojem smjeru moramo ići što se tiče balansa.”

“Napravili smo neke promjene na bolidu, ne znam je li bolid postao bolji, ali definitivno smo otkrili neke stvari i analizirat ćemo sve podatke kako bismo sutra imali još bolje postavke.”

“Nevjerojatno je vidjeti napredak koji su ostvarili McLaren, Ferrari i Alpine, ne samo Red Bull, i to nas stavlja pod dodatni pritisak.”

Bottas je bio najbrži na prvom i drugi najbrži na drugom treningu, na stazi na kojoj je 2019. osvojio fantastičan pole position s više od šest desetinki prednosti ispred Hamiltona.

“Bio je to solidan dan, osjećaj u bolidu nije bio loš i nismo imali velikih problema s balansom tako da sam prilično sretan,” rekao je Bottas.

“Na mekanoj gumi će biti ključno zagrijati i prednji i stražnji kraj za jedan krug jer će razlike biti jako male. Večeras ćemo proći uobičajene procese i fino uštimati bolid što bolje možemo jer znamo da će svaka milisekunda biti ključna u kvalifikacijama.”

“Svi su jako blizu jedni drugima i Ferrari je izgledao prilično jako, ali moramo se usredotočiti na svoje performanse i izvući maksimum iz ovoga paketa.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…