Lewis Hamilton ne vjeruje da će poboljšanja koja Mercedes priprema za iduće utrke biti dovoljna da zatvore zaostatak koji trenutno imaju za Red Bullom nakon što je Max Verstappen u Austriji povećao svoje vodstvo u poretku vozača na 32 boda.

Hamilton je slavio na tri od prve četiri utrke, ali Red Bull je nakon toga osvojio pet uzastopnih utrka i samo je puknuće gume spriječilo Verstappena da spoji pet uzastopnih pobjeda. U Azerbajdžanu je nakon Verstappenova puknuća gume slavio Perez i zadržao Red Bullov savršen učinak od VN Monaka.

Mercedes je više puta istaknuo da će se jako rano usredotočiti na razvoj novoga bolida za 2022., koji će biti dizajniran po potpuno novim tehničkim pravilima, ali još uvijek nisu gotovi ni s razvojem aktualnoga F1 W12 koji bi na idućim utrkama trebao dobiti seriju poboljšanja kako bi ostao u igri za naslov prvaka.

“Posljednjih nekoliko utrka bilo je teško,” rekao je Hamilton.

“On [Verstappen] trenutno krstari ispred svih tako da tu trenutno ne možemo puno učiniti.”

“Mi imamo nekoliko poboljšanja koja trebaju stići, ali to neće biti dovoljno da zatvorimo zaostatak. Tako da moramo još raditi.”

“Molim se da na idućoj utrci bude drukčiji scenarij, ali ako pogledate njihov bolid on je kao na tračnicama. Mi dajemo sve od sebe u posljednja dva tjedna, bio sam u tvornici svakoga tjedna kako bih pokušao izvući što više mogu iz bolida.”

“Ali naš bolid iz nekoga razloga jednostavno ne ide tako dobro u Austriji. Zaista se nadam da će biti bolji na idućim utrkama.”

Mercedesov glavni inženjer na stazi Andrew Shovlin slaže se da njihovom bolidu ne odgovara staza Red Bull Ring i da je očito da nešto rade pogrešno.

“Nismo bili posebno jaki, to nije toliko očito iz zaostatka koji smo imali za Red Bullom, nego pod kojim smo pritiskom bili od McLarena i Landa, koji su odradili sjajan posao i završili ispred nas,” rekao je Shovlin.

“Austrija nije odgovarala našem bolidu i nismo uspjeli to promijeniti tijekom dvije utrke na toj stazi. Kad pogledate gdje smo gubili performanse, moramo priznati da postoji nešto što nismo odradili kako treba.”

“Općenito, pomalo smo frustrirani sa svojim performansama i činjenicom da smo se borili zadržati bolid u jednom komadu.”

Mercedes nakon prvih devet utrka zaostaje 44 boda za Red Bullom i ima dvostruko manje pobjeda od njih (3:6).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…