Lewis Hamilton je na sva tri mjerenja brzine na ravnim dijelovima bio brži od Sebastiana Vettela u Ferrariju koji je bio brži u kvalifikacijama, a Nijemac je na mjerenju brzine na kraju Kemmel pravca bio najsporiji od svih.

Vettel je startao drugi, ali je dobrim startom bio pokraj Hamiltona na kočenju za prvi zavoj i iskoristio zavjetrinu iza njegovoga Mercedesa kako bi ga prošao već na početku Kemmel pravca.

Kad se izbacio iz Hamiltonove zavjetrine borbi su se pridružili i vozači Racing Point Force Indije Perez i Ocon koji su također razvili impresivnu brzinu te su četiri vozača gotovo paralelno vozili prema Les Combesu.

MAPA STAZE SPA FRANCORCHAMPS

Belgian GP F1 2018 Spa Francorchamps track map Photo FIA

NAJVEĆE BRZINE NA MJERENJIMA BRZINE (speed trap je 30 m iza 4. zavoja)

Hamilton je bio najbrži na mjerenju brzine nakon Eau Rougea s 322.3 km/h dok je Vettel bio 9.2 km/h sporiji na 10. mjestu, a na kraju Kemmel pravca najbrži je bio Bottas u Mercedesu s čak 345 km/h uz pomoć DRS-a i zavjetrine.

Hamilton je bio sedmi najbrži s 334.4 km/h, a Vettel posljednji s 320.6 km/h, sporiji i od Raikkonena s polomljenim stražnjim krilom kojem se, doduše, nekontrolirano otvarao DRS pa mu je to, ironično, pomoglo na pravcima.

Na startno ciljnoj crti, koja slijedi vrlo brzo nakon izlaska iz posljednje šikane, najbrži je bio Bottas s 226.3 km/h, a Hamilton je bio 1 km/h brži od Vettela.

Između 14. i 15. zavoja najbrži je bio Verstappen u Red Bullu ispred Bottasa i Vettela, a Hamilton je bio 2.5 km/h sporiji od Vettela na osmom mjestu.

Belgian GP F1 2018 race maximum speeds

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Bottas i Hamilton bili su najbrži u prva dva sektora, a Finac je bio najbrži i u trećem sektoru što mu je donijelo najbrži krug utrke s prednošću od 0.358 sekundi ispred Vettela.

Belgian GP F1 2018 race best sector times

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…