Hamilton ‘učinio sve što je mogao’ da sačuva gume

2020 70th Anniversary GP Hamilton battles Bottas Photo Daimler

Lewis Hamilton ne razumije zašto su se njemu i momčadskom kolegi Valtteriju Bottas gume trošile toliko više nego konkurentima i na kraju je sretan što je uspio završiti drugi i ograničiti štetu na dan kad je Red Bull bio jači.

Mercedes je i drugi vikend zaredom imao sekundu prednosti u kvalifikacijama ispred najbližih suparnika iako je Pirelli donio stupanj mekše gume te iako su temperature porasle u odnosu na prvu utrku.

Verstappen i Red Bull jedini su među prvih deset u kvalifikacijama prošli u Q3 na hardu te su imali najmanje problema s pregrijavanjem guma dok je Mercedes u drugoj dionici, kad je bolid lakši nego na startu utrke, imao problem s pregrijavanjem i pojavom mjehurića na površini već nakon nekoliko krugova.

Hamilton je veći dio utrke proveo iza Bottasa, ali nakon što mu je momčad produljila drugu dionicu morao je odraditi manje krugova u posljednjoj dionici te je na svježijim gumama prestigao momčadskog kolegu.

“Bila je to izazovna utrka, čestitke Maxu na pobjedi, Red Bull očito nije imao iste probleme s gumama kao mi,” rekao je Hamilton.

“Zahvalan sam što smo uspjeli doći do cilja na drugom mjestu i osvojiti dobre bodove.”

“Nismo očekivali toliko se mučiti s pregrijavanjem i pojavom mjehurića na površini guma. Prva dionica bila je teška, a u drugoj sam čuvao gume koliko god sam mogao.”

“Činio sam sve da sačuvam gume, ali nije bilo razlike kad je riječ o pregrijavanju. Toliko sam pritiskao u posljednjim krugovima da prestignem Charlesa i Valtterija da sam imao osjećaj da sam potrošio pola guma.”

“Ne znam je li se itko drugi toliko mučio s pregrijavanjem kao mi pa ćemo morati vidjeti što se dogodilo, ali znam da će ova momčad to riješiti.”

2020 70th Anniversary GP Hamilton battles Bottas Photo Daimler

Učitaj još iz 

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …